Rasturnata cu pere
Postat de: Sasha1 in PrajituriSpalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime. Preparam blatul : se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul, faina cu praful de copt, apoi se...Citeste continuarea
Rulada cu zmeura si iaurt
Postat de: Creatsa in PrajituriFoaia de rulada: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,zaharul vanilat si putin cate putin din apa fiarta pana au devenit cremoase si s-a topit zaharul. Am adaugat faina si am omogenizat...Citeste continuarea
Risotto de somon
Postat de: cristeena20 in PestePentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata...Citeste continuarea
Rulada cu branza la tigaie
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa...Citeste continuarea
Rulouri cu stafide si scortisoara
Postat de: mickyapostu in DulciuriCerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna...Citeste continuarea
Rulouri de sunca cu cascaval
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-o farfurie se bat ouale cu sare si piper, Se pun in 2 farfurii pesmetul si faina, Pe felia de sunca punem o felie de cascaval si rulam cat mai strans, Trecem ruloul prin faina dupa...Citeste continuarea
Rulouri umplute cu salata de cruditati
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCuratam legumele, le spalam, le stergem de apa si le dam prin razatoarea mica, marul prin razatoarea mare, iar ardeiul il taiem julien subtire. Le amestecam bine, adaugam zeama de lamaie, sare...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume- Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...Citeste continuarea
Ruseasca lu' Gaby :)
Postat de: simona72 in PrajituriOuale intregi se mixeaza pentru cateva secunde cu un praf de sare. Se adauga apoi 5 linguri zahar brut si se continua mixarea pana ouale isi tripleaza volumul si se tin de tel. Branzica de vaci(eu...Citeste continuarea
Retese cu telemea si seminte de in
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPunem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei. Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic. Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa...Citeste continuarea
Rulada cu crema de frisca si ciocolata
Postat de: pity19 in DulciuriBlat : Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu zaharul, faina , esenta de rom si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un parf de sare. Incorporam...Citeste continuarea
Rulada de cascaval cu ardei copti...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriRoata de cascaval, in ambalajul original, nedesigilat, se pune intr-un vas cu apa la foc mic si se lasa pana clocoteste apa si te topeste cascavalul. Ardeii se coc si se curata de coaja....Citeste continuarea
Rulada de ciocolata cu mascarpone...
Postat de: Luckycake in PrajituriPrima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o...Citeste continuarea
Reteta Prajitura "O noapte la...
Postat de: merisor67 in PrajituriCum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia: Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: SharaY in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol pui branza, zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci bine, ori cu mana ,ori cu un mixer (...Citeste continuarea
Reteta rapida si gustoasa de pasta...
Postat de: mena29 in SalateCum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pasta de avocado cu rosii Avocado trebuie sa fie foarte bine copt, eu le-am cumparat putin mai tari si a trebuit sa am rabdare sa se coaca bine...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Iuliaj in Mancaruri de postTăiem ceapă, dovlecelul, vânată şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime. Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţina sare, piperul, rozmarinul...Citeste continuarea
Rulouri de vinete în sos de roşii...
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeVânăta se taie în felii subţiri. Se presară cu sare şi se frig pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Se rulează şi se pun deoparte. Ceapa şi usturoiul...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ardei kapia si...
Postat de: rocsi_1612 in PuiArdeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de pui il spalam, il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte...Citeste continuarea
Rosii cu mozzarella la cuptor
Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri1 rosie taiata rondele, branza feliata se aseaza intr-un vas de yena, feliile intercalate; alaturi a doua rosie taiata cubulete mici, se amesteca cu usturoiul pisat, totul se pudreaza cu sare,...Citeste continuarea
Răcituri de vară - piftii
Postat de: portiadelumina in PorcAm spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie si banane
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu...Citeste continuarea
Reteta Harira - ciorba marocana -...
Postat de: bucatarie_marocana in CiorbePun uleiul intr-o cratita pe care am pus-o pe foc, si calesc ceapa si condimente un minut dupa aceea adaug carnea,amestec apoi adaug frunze de telina, patrunjel si coriandru...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: farfuriavesela in DulciuriCum se prepara Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular: Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu...Citeste continuarea
Rataef cu malabi
Postat de: AndraAli in Dulciuri1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. 2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la...Citeste continuarea
Rulada cu zmeura
Postat de: Mokuska in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu dovlecel
Postat de: lucy2002 in PuiSpalam carnea si o taiem fasii subtiri, la fel procedam si cu dovlecelul curatat, se taie tot in fasii subtiri . Din usturoiul pisat cu sare si piper facem o maioneza adaugand uleiul . Cu...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu stir rosu
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ardei copt
Postat de: Dya in PuiPentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte. Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si...Citeste continuarea
Rulada cu crema caramel si dulceata...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm separat galbenusurile de albusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile le-am mixat cu zaharul,pana acesta s-a topit,am adaugat si faina in galbenusuri iar la...Citeste continuarea
Rulouri de paste cu varză şi...
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneSe toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă...Citeste continuarea
Rulada de carne in foietaj
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriAm decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda. Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov,...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Rulada de cacao cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriBlat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare....Citeste continuarea
Rulouri cu carnati
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriDecongelam aluatul de foietaj . Cand se poate lucra cu el il taiem in patratele (trebuie sa obtinem 25 bucati ). Carnatul trebuie taiat ca sa aiba lungimea aluatului, lungimea patratelului...Citeste continuarea
Rulada cu frisca, gem de capsuni si...
Postat de: gaby_d in PrajituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec. Adauga apoi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: cris2711 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat. Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in...Citeste continuarea
Reteta de prajitura furnicuta
Postat de: gaby_d in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura furnicuta Blat 1 Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul...Citeste continuarea
Rulou de dovlecel si bacon
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIncepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) . Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: dantes in PorcRosiile se scobesc,ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga miezul de la rosii pasat si orezul si se mai laca circa 10 minute apoi se adauga carnea tocata si se condimenteaza dupa...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu dovlecei
Postat de: carla27carla in PuiPieptul de pui se taie felii care se pot bate cu ciocanul de snitele.Se bat feliile de piept de pui si se condimenteaza cu sare si piper.Intre timp se curata dovlecelul,se feliaza si se frige pe...Citeste continuarea
Rulada umpluta
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIncalzim laptele si adaugam untul sa se topeasca.Drojdia se freaca cu putin zahar si lapte,faina si se lasa putin la dospit.Amestecam toate ingredientele cu faina si framantam un aluat moale si se...Citeste continuarea
Reteta de Pizza la tigaie, gata in...
Postat de: diaconta in PizzaPreparare Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute! Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30 cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm, asa ca am...Citeste continuarea
Reteta de varza dulce cu afumatura,...
Postat de: Dya in PorcCum se prepara Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim...Citeste continuarea
Rulada marmorata, cu capsune si frisca
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana formeaza spuma si se deschid la...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui cu...
Postat de: Julie_Snow in PuiCartofii se curata, spala si se pun la fiert cu sare, iar usturoiul se curata, spala si se taie marunt. Branza se marunteste cu mana si se amesteca cu usturoiul. Pieptul de pui se taie in...Citeste continuarea
Rasol de gaina
Postat de: Dya in PuiCarnea se fierbe pana ce se poate patrunde relativ usor. In acest moment, saram dupa gust si adaugam legumele intregi. Continuam fierberea atat cat este necesar. Rasolul se serveste cald, alaturi...Citeste continuarea
Rulouri cu ciuperci si cascaval cu...
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriRulourile le-am facut din cate trei foite de placinta. Am uns bine cu ulei fiecare foaie de placinta si au fost umplute cu: sunca si cascaval, putina verdeata, am rulat ( doua rulouri)...Citeste continuarea
Rulou Brasovean 1 portie
Postat de: nico15 in PorcSe fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele. Aplatizam cotletul, saram si piperam. Peste cotlet punem un strat de carne tocata peste...Citeste continuarea
Reteta Sambusek - Briwat (reteta...
Postat de: bucatarie_marocana in PuiCalim ceapa in ulei impreuna cu condimente si carne 6 minute ,adaugam patrunjel si orez ,amestecam bine apoi oprim focul.transferam amestecul int-un bol si il lasam sa se raceasca bine ....Citeste continuarea