A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Rata la cuptor

Postat de: Moni_alex in Rata

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta. Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in...Citeste continuarea

Reteta de tocanita de ceapa cu...

Postat de: AndrutzaP in Porc

Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca).  Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice...Citeste continuarea

Rulada cu gem de capsune

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si...Citeste continuarea

Rulada elvetiana de ciocolata cu...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

  Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se...Citeste continuarea

Rotite de pizza cu oregano

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul,  pe...Citeste continuarea

Rulouri rapide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava...Citeste continuarea

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de: Ksenya in Rata

Rata o transam,   scoatem   grasimea si pielea    cu partile mai grase, taiem marunt si   le punem   intr-o tigaie la topit .   Pieptul ,aripile si pulpele...Citeste continuarea

Rulada imbunatatita din piept de porc

Postat de: MotanLaOale in Porc

Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune...Citeste continuarea

Rulada elvetiana cu doua feluri de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe...Citeste continuarea

Rulada de porc cu ciuperci

Postat de: eumimi in Porc

Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se...Citeste continuarea

Rosti cu mazare, sparanghel si oua...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute.  Se amesteca...Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc cu sos de...

Postat de: mirela0911 in Porc

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...Citeste continuarea

Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

Postat de: timea in Slow Cooker

 Ceapa o curatam si o spalam iar restul legumelor doar le spalam si le indepartam capatele la zucchini, vanata si ardei. Taiem rondele toate legumele. Stropim cu putin ulei de masline...Citeste continuarea

Rulada cu spanac

Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de post

  Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi...Citeste continuarea

Rasol de raci pentru bere

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

Racii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la...Citeste continuarea

Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Am condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi...Citeste continuarea

Rulou de post cu nuca, stafide si...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura. Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat. Framantam bine,...Citeste continuarea

Rulada cu ciuperci si legume de post

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de post

Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...Citeste continuarea

Rulada din piept de rata cu fistic...

Postat de: andaoana in Rata

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu...Citeste continuarea

Ratatouille cu oregano

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Se taie vinetele rondele de aproape 1 cm grosime, chiar mai subtiri, se adauga un praf de sare si se lasa 20 de minute la scurs. Zeama se absoarbe cu un servet de bucatarie. Se taie de aceeasi...Citeste continuarea

Rulada din paine cu pesto si...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Scoatem mozzarella din apa de conservare si o lasam sa se scurga foarte bine. Tamponam usor cu un servet, dupa care feliem mozzarella felii subtiri. Ardeiul il spalam si il punem la copt pe...Citeste continuarea

Rulouri de pizza

Postat de: Dorka in Aperitive / Garnituri

Am lasat foietajul sa se dezghete. Intr-un castronel am amestecat bulion, putin ketchup, si sunca iar cu aceasta am uns foietajul. Am ras cascavalul. Cu ajutorul foliei de la aluat am...Citeste continuarea

Reteta de prajitura Alba ca Zapada

Postat de: caroline in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Alba ca Zapada Pregatim foile :    Punem intr-un castron ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixam bine totul pana ce zaharul s-a topit...Citeste continuarea

Rosii si ardei umpluti cu carne de...

Postat de: anuta in Curcan

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se...Citeste continuarea

Reteta de mucenici moldovenesti cu...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in...Citeste continuarea

Rulada cu gem caise

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul...Citeste continuarea

Reteta Mucenici moldovenesti cu...

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

       Cum se prepara Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati: Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si...Citeste continuarea

Rulouri de clatite cu sunca si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea

Rasol de Porc Godina cu vin rosu la...

Postat de: momo121 in Porc

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca....Citeste continuarea

Rulada de Curcan Godina

Postat de: momo121 in Curcan

       Intr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute...Citeste continuarea

Rosii umplute cu crema de branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa...Citeste continuarea

Rulouri aperitiv cu kaiser afumat

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale. Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa....Citeste continuarea

Rulada de biscuiti cu banane

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Rulada : Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana...Citeste continuarea

Rulouri din piept de curcan cu...

Postat de: Bunica in Curcan

Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...Citeste continuarea

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu ierburi...

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat...Citeste continuarea

Rulouri din pulpe de pui cu legume

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Spalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de...Citeste continuarea

Rulouri de clatite umplute cu cascaval

Postat de: privatelaura in Sandvisuri

Conectam aparatul Panini Maker . Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

      Reteta de preparare a papanasilor     Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si...Citeste continuarea

Rulada cu ciocolata si ananas

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba...Citeste continuarea

Rulada din piept de porc la slow...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Carnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci.  Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă.  Se încălzește o tigaie cu un pic de...Citeste continuarea

Rulada din albusuri cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...Citeste continuarea

Rulada cu sos caramel si mascarpone

Postat de: katty in Dulciuri

Incepem cu prepararea sosului caramel, caci va avea nevoie de ceva timp pentru racire. Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza,...Citeste continuarea

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....Citeste continuarea

Rulada cu crema de vanilie

Postat de: Bunica in Dulciuri

Blatul de ruladă: Separă gălbenușurile de albușuri. Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă. Adaugă gălbenușurile...Citeste continuarea

Rasucita

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Îndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare.  Punem foaie pe o tavă...Citeste continuarea

Reteta pentru prajitura cu nuca...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Preparare  Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata! Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in...Citeste continuarea

Rulada de porc cu ciuperci si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Din start spun ca si carnea si carnatul e facut in casa, traditional, sarate si afumate in afumatoare special pentru afumaturi de sarbatori. Luam bucata d ecarne afumata si o intindem pe hartie de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]