Rata la cuptor
Postat de: Moni_alex in RataAm spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta. Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in...Citeste continuarea
Reteta de tocanita de ceapa cu...
Postat de: AndrutzaP in PorcPreparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice...Citeste continuarea
Rulada cu gem de capsune
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Rulada cu caramel mentolat si nuca
Postat de: andaoana in PrajituriBlat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si...Citeste continuarea
Rulada elvetiana de ciocolata cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriCrema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se...Citeste continuarea
Rotite de pizza cu oregano
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe...Citeste continuarea
Rulouri rapide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava...Citeste continuarea
Rata pe varza cu prune in stil rustic
Postat de: Ksenya in RataRata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele...Citeste continuarea
Rulada imbunatatita din piept de porc
Postat de: MotanLaOale in PorcPieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune...Citeste continuarea
Rulada elvetiana cu doua feluri de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe...Citeste continuarea
Rulada de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcCarnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se...Citeste continuarea
Rosti cu mazare, sparanghel si oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute. Se amesteca...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc cu sos de...
Postat de: mirela0911 in PorcRulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...Citeste continuarea
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot
Postat de: timea in Slow CookerCeapa o curatam si o spalam iar restul legumelor doar le spalam si le indepartam capatele la zucchini, vanata si ardei. Taiem rondele toate legumele. Stropim cu putin ulei de masline...Citeste continuarea
Rulada cu spanac
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postCeapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi...Citeste continuarea
Rasol de raci pentru bere
Postat de: Ksenya in Fructe de mareRacii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la...Citeste continuarea
Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot
Postat de: diaconta in Slow CookerAm condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi...Citeste continuarea
Rulou de post cu nuca, stafide si...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura. Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat. Framantam bine,...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci si legume de post
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postLegumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...Citeste continuarea
Rulada din piept de rata cu fistic...
Postat de: andaoana in RataPieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu...Citeste continuarea
Ratatouille cu oregano
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe taie vinetele rondele de aproape 1 cm grosime, chiar mai subtiri, se adauga un praf de sare si se lasa 20 de minute la scurs. Zeama se absoarbe cu un servet de bucatarie. Se taie de aceeasi...Citeste continuarea
Rulada din paine cu pesto si...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriScoatem mozzarella din apa de conservare si o lasam sa se scurga foarte bine. Tamponam usor cu un servet, dupa care feliem mozzarella felii subtiri. Ardeiul il spalam si il punem la copt pe...Citeste continuarea
Rulouri de pizza
Postat de: Dorka in Aperitive / GarnituriAm lasat foietajul sa se dezghete. Intr-un castronel am amestecat bulion, putin ketchup, si sunca iar cu aceasta am uns foietajul. Am ras cascavalul. Cu ajutorul foliei de la aluat am...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Postat de: caroline in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Alba ca Zapada Pregatim foile : Punem intr-un castron ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixam bine totul pana ce zaharul s-a topit...Citeste continuarea
Rosii si ardei umpluti cu carne de...
Postat de: anuta in CurcanSe spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se...Citeste continuarea
Reteta de mucenici moldovenesti cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in...Citeste continuarea
Rulada cu gem caise
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul...Citeste continuarea
Reteta Mucenici moldovenesti cu...
Postat de: Adrian2016 in DulciuriCum se prepara Reteta Mucenici moldovenesti cu miere si nuca, pufosi si aromati: Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si...Citeste continuarea
Rulouri de clatite cu sunca si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la...
Postat de: momo121 in PorcFierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca....Citeste continuarea
Rulada de Curcan Godina
Postat de: momo121 in CurcanIntr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute...Citeste continuarea
Rosii umplute cu crema de branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriRosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa...Citeste continuarea
Rulouri aperitiv cu kaiser afumat
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale. Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa....Citeste continuarea
Rulada de biscuiti cu banane
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriRulada : Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu...
Postat de: Bunica in CurcanFelii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...Citeste continuarea
Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAsezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu ierburi...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat...Citeste continuarea
Rulouri din pulpe de pui cu legume
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSpalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de...Citeste continuarea
Rulouri de clatite umplute cu cascaval
Postat de: privatelaura in SandvisuriConectam aparatul Panini Maker . Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Adrian2016 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si ananas
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba...Citeste continuarea
Rulada din piept de porc la slow...
Postat de: simona72 in Slow CookerCarnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ctlina in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci. Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. Se încălzește o tigaie cu un pic de...Citeste continuarea
Rulada din albusuri cu crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...Citeste continuarea
Rulada cu sos caramel si mascarpone
Postat de: katty in DulciuriIncepem cu prepararea sosului caramel, caci va avea nevoie de ceva timp pentru racire. Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza,...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ciuperci si bacon
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie
Postat de: Bunica in DulciuriBlatul de ruladă: Separă gălbenușurile de albușuri. Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă. Adaugă gălbenușurile...Citeste continuarea
Rasucita
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriÎndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare. Punem foaie pe o tavă...Citeste continuarea
Reteta pentru prajitura cu nuca...
Postat de: gicuta69 in DulciuriPreparare Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata! Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in...Citeste continuarea
Rulada de porc cu ciuperci si...
Postat de: Constelatialeu in PorcDin start spun ca si carnea si carnatul e facut in casa, traditional, sarate si afumate in afumatoare special pentru afumaturi de sarbatori. Luam bucata d ecarne afumata si o intindem pe hartie de...Citeste continuarea