Ratatouille la cuptor
Postat de: momo121 in Mancaruri de postLegumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt,...Citeste continuarea
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot
Postat de: momo121 in Slow CookerCeapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de bucatarie si le taiem si pe acestea rondele, cu tot cu coaja. In vasul de la slow cooker...Citeste continuarea
Ravioli umpluti cu ricotta serviti...
Postat de: andaoana in PasteRavioli: Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare. Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat...Citeste continuarea
Reteta de tort Amandina - Alegerea...
Postat de: Oana in TorturiCum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir...Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval si...
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel. Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem. Condimentam cu...Citeste continuarea
Reteta de mancare taraneasca de...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postPreparare Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei,...Citeste continuarea
Rulada de cartofi cu legume (de post)
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca. Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar...Citeste continuarea
Reteta de prajitura cu mere rase,...
Postat de: oanapl in PrajituriPreparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma...Citeste continuarea
Rulouri de carne la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai, am portionat carnea si am batut-o bine, am presarat sare pe o parte si pe cealalta, apoi am asezat cascaval, am rulat bine si am strans si capetele, apoi am prins cu ajutorul...Citeste continuarea
Rulada
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea
Rulada cu dovleac si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriCureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca...Citeste continuarea
Reteta traditionala, romaneasca de...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaCum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea...Citeste continuarea
Reteta traditionala de gulas...
Postat de: Pungasa_Rogue in VitaPreparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se...Citeste continuarea
Rulada de porc umpluta cu ananas si...
Postat de: costi7hector in PorcSe feliaza pulpa de porc si se bat bine feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Asezam pe folie alimentara bucatile de carne, le saram si piperam, apoi le umplem cu cubuletele de ananas,...Citeste continuarea
Rozete aperitiv
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDrojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi...Citeste continuarea
Rulada de carne tocata cu cascaval
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper,...Citeste continuarea
Rulada din carne de strut cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneCureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci...Citeste continuarea
Rulada din piscoturi
Postat de: Zamfira in DulciuriTopim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit. Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de file...
Postat de: amradu in PangasiusPreparare Reteta simpla si delicioasa de file de pangasius la cuptor cu garnitura de legume Tava se unge cu o lingura de ulei de masline, se pune fileul de pangasius, se presara sare, piper...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: bianca92 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ela2015 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, amestecam toate ingredientele. Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: RuxyRux in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de...Citeste continuarea
Rulada de carne cu sunca si felii...
Postat de: mirela0911 in PorcIntr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu...Citeste continuarea
Rulouri crocante cu salata ruseasca
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium)....Citeste continuarea
Reteta de minciunele pufoase si...
Postat de: ela2015 in DulciuriPreparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina....Citeste continuarea
Rulouri de curcan pane
Postat de: RuxyRux in CurcanFeliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor. Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu...Citeste continuarea
Reteta de ciorba cu afumatura...
Postat de: silvianart in CiorbePreparare Reteta de ciorba cu afumatura dreasa cu bors si leustean Am calit ceapa, am pus morcovul, telina, ardeiul, oasele, am pus apa pana la jumatate, cand a dat in primul clocot, am pus...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu carnati
Postat de: mirela0911 in PorcIntr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca...Citeste continuarea
Reteta din copilarie, gogosi ca la...
Postat de: eumimi in DulciuriPreparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros,...Citeste continuarea
Rulada-tort
Postat de: Adele in PrajituriBlatul- se separa galbenusurile de albusuri care se mixeaza spuma cu putina sare, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta, pana devin spuma. Se adauga faina si se...Citeste continuarea
Rulada de carne cu nuca si merisoare
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriTrebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul...Citeste continuarea
Rulada cu fulgi de zapada
Postat de: oanapl in PrajituriBati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de cremsnit
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de mezel de casa...
Postat de: sufletista in Mezel de casaPreparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min. Intr-un bol, se...Citeste continuarea
Racitura de porc
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg...Citeste continuarea
Rata la cuptor
Postat de: ladydi in RataSe ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un cutit cu lama subtire si il frecam bine cu sare. Introducem in ratoi o lamaie, o crenguta...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Fanta cu branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte....Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si banane
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor...Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriCascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute. Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu pate si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBlatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin...Citeste continuarea
Rulada de porc cu legume
Postat de: amalia01 in PorcCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul. Carnea se taie in bucatele si se da prin robot...Citeste continuarea
Rulada cu peltea de portocale si...
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada....Citeste continuarea
Rulada cu crema de lichior de oua
Postat de: katty in DulciuriPunem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se...Citeste continuarea
Rata cu rodii si portocale
Postat de: katty in RataFrecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu...Citeste continuarea
Rulada de foietaj
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul. Dam drumul la cuptor. Indindem putin aluatul de foietaj, îl tăiem in doua. Luam o foaie, indindem ketchup, punem salamul de luat,cârnații si...Citeste continuarea
Rulada de porc fiarta si afumata
Postat de: Constelatialeu in PorcAm impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc
Postat de: stefy_a in PorcCascavalul si kaizerul se taie bucatele. Se pun fleicile in folie alimentara si se bat ca pentru snitele. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper si condiemente pentru porc. Se asaza peste...Citeste continuarea
Rulada din muschiulet de porc
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcMai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce. Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si...Citeste continuarea
Rondele de macrou cu usturoi si lamaie
Postat de: Constelatialeu in PesteLasam sa se dezghete pestele, il crestam pe burta si scoatem matele, apoi il spalam bine si-l taiem rondele, presaram sare peste rondele. Separat, radem lamaia, o curatam de coaja si apoi o taiem...Citeste continuarea