A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Inghetata mascarpone

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca laptele cu zaharul pe foc pana se topesc apoi se pune vanilia si se ia de pe foc. Mascarponele si frisca lichida se amesteca bine pana devine spumos ,apoi se pune laptele(racit) si...Citeste continuarea

Inghetata de lamaie

Postat de: bitza in Prajituri

laptele se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste,apoi se aduga laptele caldut si se omogenizeaza.Se pune totul pe foc si se amesteca pana se ingroase putin.Se ia de pe...Citeste continuarea

Inghetata de cafea

Postat de: bitza in Prajituri

Inghetata : laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri...Citeste continuarea

Iepure la cuptor

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se spala iepurele.Se face un sos din sosul de soia si woecester,ulei,sare,piper,rozmarin,cimbru si vegeta si se unge iepurele si se lasa cateva ore la rece. Se pune iepurele in vasul roman,se...Citeste continuarea

Inghetata cu nuci caramelizate

Postat de: miha in Dulciuri

Jumatate din catitatea de zahar o topim intr-un vas, pe foc mic impreuna cu o lingura de apa. Cand devine auriu se adauga nuca rupta bucati mari, se amesteca bine si se da deoparte. Se rastoarna...Citeste continuarea

Inghetata de banane cu caramel

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se zdrobesc bine bananele cu badidora apoi se pun laptele si frisca se amesteca bine dupa care zaharul si sucul de lamaie Se pun toate in masina de inghetata si se lasa 20-25 minute cand e gata...Citeste continuarea

Inghetata de caise cu mascarpone

Postat de: LALY in Dulciuri

1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa...Citeste continuarea

Iepure la cuptor cu salvie si cimbru

Postat de: lira in Jamie Oliver

Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am...Citeste continuarea

Inghetata de ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat ouale intregi cu zaharul, bine. Ciocolata se topeste apoi se pune laptele si zaharul sa fierba impreuna,dupa care se amesteca cu galbenusurile pana se  ingroasa, la foc mic Se...Citeste continuarea

Inghetata de zmeura

Postat de: miha in Dulciuri

Zmeura am avut mai multa, ca si cantitate, dar dupa ce-am pasat-o si am trecut-o prin sita am ramas doar cu 250 g. Piureul de zmeura se mixeaza impreuna cu mirea si branza mascarpone, pana...Citeste continuarea

Inghetata de pepene galben

Postat de: miha in Dulciuri

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Punem ingredientele intr-un castron si le mixam energic cu mixerul vertical pana obtinem o pasta. Transferam amestecul intr-un vas...Citeste continuarea

Invartita cu cirese galbene

Postat de: anisoara in Dulciuri

  Aluatul se prepara dupa reteta expusa  Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii ,...Citeste continuarea

Inghetata perfecta

Postat de: Brindusa in Dulciuri

Incalzeste la foc mic 250 g smantana cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.  Ia de pe foc si...Citeste continuarea

Inghetata de mango

Postat de: Brindusa in Dulciuri

Amesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu...Citeste continuarea

Intorsuri dulci si sarate

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se face un aluat din faina, ou, apa sau lapte, branza rasa si zahar . Se framanta pana nu se mai lipeste de mana. Se imparte in bilute nu foarte mari. Fiecare bila se intinde in foaie foarte...Citeste continuarea

Inimioare cu caise

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine...Citeste continuarea

Icre Arici

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- se fierbe grisul pana se ingroasa - se da la racit - apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie - pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga...Citeste continuarea

Inghetata cu caramel

Postat de: miha in Dulciuri

100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit....Citeste continuarea

IKEA Meatballs with Cream Sauce

Postat de: articook in Mancaruri cu carne

Se caleste ceapa intr-o tigaie cu 1 lingura de unt. Cand incepe sa isi schimbe putin culoarea puneti-o intr-un vas mare. Zdrobiti cartofii, adaugati putina apa si amestecati pana cand se formeaza...Citeste continuarea

Inghetata cu piersici

Postat de: Ramonaky in Dulciuri

Se pune laptele la fiert pana da in clocot. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si cu vanilia.Cand laptele este gata,il turnam incet peste galbenusuri,mixand continuu. Se pune apoi pe...Citeste continuarea

Inghetata cu cirese

Postat de: miha in Dulciuri

Mai intai pregatim inghetata de vanilie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie , pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste...Citeste continuarea

Inghetata cu cacao si nuci

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao...Citeste continuarea

Inghetata de vanilie

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se...Citeste continuarea

Inghetata cu Nesquik

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Daca amestecul e prea vascos puneti putin lapte. Dupa ce amestecul a devenit ca o crema se pune restul de lapte si ciocolata alba. Se...Citeste continuarea

Inghetata de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacao si se omogenizeaza. Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se...Citeste continuarea

Italian Trifle

Postat de: articook in Dulciuri

Se face o crema de vanilie din budinca, se lasa la racit, intre timp se poate topii ciocolata cu putina apa, amestecand in continuu pentru a nu se arde. Pregatim o cafea, aproximativ 80 ml la 2...Citeste continuarea

Invartita cu nuca

Postat de: anisoara in Dulciuri

E necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu...Citeste continuarea

Inghetata de lamaie si capsuni

Postat de: Brindusa in Prajituri

Inghetata de capsuni am facut-o ca aici Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic,...Citeste continuarea

Invartita in foi cu branza (1)

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

e strict necesar: 1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp...Citeste continuarea

Inghetata - Gelato

Postat de: ana in Dulciuri

Laptele se aduce la punctul de fierbere ,timp in care frecam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase.Treptat incorporam laptele fierbinte in galbenusuri ,apoi le fierbem la bain marie pana...Citeste continuarea

Inghetata de banane

Postat de: Bunica in Dulciuri

Se curatat bananele si se mixeaza. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe tel. Se amesteca albusurile cu bananele mixate si frisca. Toata...Citeste continuarea

Inghetata de capsuni

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se adauga zaharul pudra peste capsuni, puneti cat doriti, gustati daca vreti mai dulce. Apoi pasati . Opriti un pahar din sorbet pentru a marmora inghetata. Batem bine frisca si o adaugam peste...Citeste continuarea

inghetata coapta

Postat de: janet in Prajituri

Pe biscuite punem inghetata pe care o imbracam cu spuma de albus , imbracam bine  ,astfel ferim inghetata de a se topi. Punem la cuptor cu flacara mai mare sa se rumeneasca albusul,apoi pe...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: Nepotica in Mancaruri de post

Se pune fasolea la imuiat in apa de preferat de seara pana dimineata,dupa cre spalati fasolea intr-o strecuratoare, puneti-o la fiert ,eu arunc doua ape dupa ce a dat in clocot. Dupa ce a...Citeste continuarea

Inghetata cu capsuni

Postat de: miha in Dulciuri

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida intr-un vas la foc mic. Compozitia se aduce pana la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Capsunile bine...Citeste continuarea

Iepure inabusit - Braised Rabbit

Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri cu carne

Pregatire ingrediente pentru preparare: Spalati bine iepurele si taiati-l bucati. Puneti bucatile de iepure intr-o oala cu apa rece, in care adaugati o lingura de sare. Lasati iepurele in apa...Citeste continuarea

Iepuras roz din orez cu fructe

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Spalam bine orezul apoi il punem la fiert in apa.Dupa ce e aproape gata si apa s-a evaporat aproape complet adaugam laptele si mult sirop de capsuni pana se face roz intens orezul.Apoi il lasam sa...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnati

Postat de: Julie in Mancaruri cu carne

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat  si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa...Citeste continuarea

Iepure cu ciuperci champinion

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.  Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le...Citeste continuarea

Indiene cu frisca

Postat de: Roxana in Prajituri

Se bat albusele spuma cu zaharul apoi adaugam usor galbenusele si bicarbonatul. Dupa ce sa incorporat adaugam usor faina. Coacem la 180grade intr-un cuptor preincalzit pt 25-30 minute, sau pana sa...Citeste continuarea

Invartite

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Drojdia se desface într-o cana de apa  caldã si 1 lingurita de zahar. Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru...Citeste continuarea

Inima de vita cu legume picante

Postat de: Sylvia in Vita

Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt ,...Citeste continuarea

Inimioare si pipotele cu cartofi...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

  Pipotele si inimile se curata de  sange si pielite , apoi se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot, se stropesc cu sos de soia  ( 50 ml. )  se adauga usturoi...Citeste continuarea

Icre de crap prajite, o reteta...

Postat de: medioto59 in Peste

Icre de crap prajite, o reteta delicioasa si autentica: Se spala icrele sub jet de apa si se lasa apoi la scurs pe o hartie absorbanta. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se dau...Citeste continuarea

Inimioara cu ananas

Postat de: pusikmea in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si esenta,...Citeste continuarea

Inimioare dulci cu branza si sos de...

Postat de: laylalala in Prajituri

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare. Intr-un vas, se bat albusurile...Citeste continuarea

Inghetata de capsuni

Postat de: Brindusa in Dulciuri

Am gasit o smantana foarte buna, asa ca am hotarat sa fac o inghetata fara oua. Am mixat capsunile cu blenderul vertical, dupa care le-am dat prin sita deasa ca sa mai iasa din seminte. Am...Citeste continuarea

Inghetata de mure cu lamaie

Postat de: laylalala in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie si se mai bat 1 minut.Se adauga apoi treptat zaharul pudra, mixand pana cand zaharul s-a topit. Se adauga la...Citeste continuarea

Inghetata

Postat de: ana in Dulciuri

Se pun cate 3 galbenusuri in cate-un castron ,apoi batem spuma albusurile si batem bine si frisca. Repartizam in proportii egale in fiecare castron .alnusuri si frisca apoi intr-un castron...Citeste continuarea

Islere

Postat de: miha in Prajituri

Se feaca untul moale la temperatura camerei cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga un praf de sare, oul si esenta de rom. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit nuca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]