Inghetata simpla de cacao
Postat de: cccris in DulciuriSe amesteca zaharul si cacaoa, se pun pe foc mic, putin, cit sa prinda gust de zahar ars (foarte putin sa nu se arda). Se adauga laptele si se amesteca pina se dizolva zaharul si se face ca un...Citeste continuarea
Impletite cu budinca si fructe de...
Postat de: janet in PrajituriIntai preparam budinca conform instructiunilor de pe plic. O acoperim, ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca. Aluatul pe care l-am avut l-am implartit in doua si am facut 2 foi nu...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie rapida si usoara
Postat de: laylalala in DulciuriAmesteca crema CUSTARD cu frisca lichida.Toarna compozitia obtinuta intr-un vas si pune-o la congelator pentru 90 minute, pana ce incepe sa inghete pe margini.Scoate-o din congelator, amestec-o cu...Citeste continuarea
Inghetata de sirop de artar cu...
Postat de: laylalala in DulciuriDaca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la...Citeste continuarea
Inghetata de prune
Postat de: laylalala in DulciuriPune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si...Citeste continuarea
Inghetata de piersici
Postat de: laylalala in DulciuriSe fierb timp de cateva minute piersicile impreuna cu zaharul si sucul de lamaie, amestecand continuu,pana cand piersicile se inmoaie.Se paseaza in robotul de bucatarie si se lasa la racit. Se...Citeste continuarea
Inghetata de cocos si fistic
Postat de: laylalala in DulciuriBate crema de branza cu zahar.Adauga laptele si zeama de lamaie, apoi amesteca.Inglobeaza frisca, apoi toarna compozitia intr-un vas de plastic si da-o la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore,...Citeste continuarea
Inghetata de ciocolata cu crema de...
Postat de: laylalala in DulciuriSe topesc ciocolatele in cuptorul cu microunde. Intr-un blender se toarna laptele, crema de vanilie, se adauga zaharul pudra si ciocolata topita, apoi se amesteca bine. Se toarna compozitia...Citeste continuarea
Inghetata de ciocolata amaruie
Postat de: laylalala in DulciuriBate galbenusurile cu zaharul, cu mixerul, pana ce se ingroasa si capata o culoare pala. Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni si vanilie
Postat de: laylalala in DulciuriFa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand...Citeste continuarea
Inghetata de afine si iaurt
Postat de: laylalala in DulciuriSe fierb timp de cateva minute afinele impreuna cu zaharul si un strop de apa, pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu crema de vanilie si iaurtul. Se da la congelator,...Citeste continuarea
Inghetata cu scortisoara
Postat de: laylalala in DulciuriPune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: cccris in DulciuriSe amesteca amidonul si cu zaharul, se adauga oul, laptele si se pun pe foc amestecind mereu pina obtinem o ciulama. Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema. Se pune...Citeste continuarea
Inghetata de lapte
Postat de: cccris in DulciuriSe bate frisca cu zaharul, se adauga laptele si se pune in aparatul de inghetata sau la congelator citeva ore. Citeste continuarea
Inghetata Toblerone
Postat de: cccris in DulciuriSe topeste ciocolata in putin lapte si se amesteca apoi cu restul de lapte rece. Se bate frisca cu zaharul si se adauga peste ciocolata. Se pune totul in aparatul de inghetata si se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carne
Postat de: bitza in Mancaruri cu carneSe lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi.Se fierbe in 2-3 ape cu sare,la foc mic pana se inmoaie bine.In paralele punem carnea la fiert cu sare pana se inmoaie putin si apoi o adaugam la fasole....Citeste continuarea
Iahnie de soia cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in PorcBoabele de soia se spala si se pun la fiert 15 min cu bicarbonat . Se scurg si se spala , se amesteca bine cu mana , prin fierberea cu bicarbonat , coaja se imoaie si se desprinde scapati de...Citeste continuarea
Inghetata din banane
Postat de: Mama_Lizica in DulciuriCureti bananele de coaja, le tai in cate 2-3 bucati si le pui la congelator intr-o punga. Cand sunt inghetate, le scoti si le pui in blender (sau le pisezi cu ciocanul de bucatarie ori facaletul,...Citeste continuarea
Inghetata cu placi crocante
Postat de: janet in DulciuriTopim untul,intr-un bol apoi incorporam celelalte ingrediente.Punem la rece pentru 15 min.Pregatim o tava ,tapetata cu hirtie de copt.Punem cite o jumarate de lingurita din pasta facuta,dam forma...Citeste continuarea
Iepure umplut, servit cu sos
Postat de: lia in Mancaruri cu carneSe fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei...Citeste continuarea
Inele de ceapa pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise taie ceapa rondele si se da la frigider pt o ora( de ce nu stiu :D )., puneti o folie peste ea k sa nu fie nevoie sa luati frigiderul la spalat :)) pregatim compozitia din toatae...Citeste continuarea
Inghetata mea de cacao
Postat de: cccris in DulciuriFaina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita. Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase. Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam...Citeste continuarea
Iepurasi si Oua colorate
Postat de: laylalala in Mancare copiiPentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut si 1 lingurita zahar.Lasa sa stea 10 minute.Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pune-le deoparte.Intr-un vas pune faina.Adauga drojdia cu...Citeste continuarea
Inghetata cu papaya
Postat de: cccris in DulciuriSe bate oul cu zaharul, se adauga laptele, frisca batuta, romul si se pun in masina de inghetata. Pe la sfirsitul programului se adauga fructele. Dupa 30 de minute va topiti de placere. Citeste continuarea
Iepuras cu suc de portocale -post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe amesteca praful de copt cu faina zaharul si apoi se pune sucul de portocale si uleiul,coaja de lamaie ,vaniliile Se pune in forma de iepuras (eu am de silicon)si se pune la cuptor pentru...Citeste continuarea
Islere
Postat de: janet in PrajituriAmestecam faina cu nuca macinata,zaharul pudra si sarea,in mijlocul fainei facem o scobitura , spargem oul si adaugam si margarina topita, amestecam ,ne iese un aluat virtos Dupa ce am...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe caleste ceapa tocata in ulei ,apoi se pun sosul de soia, boabele de fasole ,ardeiul taiat bucatele si foile de dafin. se lasa 5-10 minute sa fiarba impreuna si apoi se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Inghetata Mars cu sos de ciocolata...
Postat de: liana10 in PrajituriInghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele. Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon... Bateti...Citeste continuarea
Inimioare dulci
Postat de: janet in PrajituriIntr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat...Citeste continuarea
Icre de biban prajite
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturispeli sub jet de apa rece icrele,le pui pe un servet sa se scurga bine de apa apoi le presari cu sare si piper. intr-o farfurie pui cateva linguri de faina amestecata cu condimentul pt peste si...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSe poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie....Citeste continuarea
Intingus cu mamaliguta
Postat de: Tania in Mancaruri cu carneSe taie salamul sau carnita in bucati mici . In tigaia preincalzita se pune untul, apoi si salamul se frig pina ia o culoare rumeoara si apoi se toarna smintina. Se amesteca bine pe foc inca...Citeste continuarea
iahnie de fasole
Postat de: nana in Mancaruri de postPui fasolea peste noste in apa. Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf). Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi...Citeste continuarea
Inele de foi cu branza si verdeata
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriFoaia se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei. Se face un amestec din branza, chimen, verdeata tocata, piper si smantana care se intinde pe foaia de aluat, apoi o taiem in...Citeste continuarea
Iepuras de paste din ou in cosulet...
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe taie suvite subtiri din aluat, care se impletesc in 3 pentru a forma manerul cosuletului, apoi din cercuri de aluat se formeaza cosuletele care se aseaza inr-o tava cu forme de briose, se coc...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneSe poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3...Citeste continuarea
Islere
Postat de: nadina73 in Prajiturialuat :Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic de tuica( nu mare ca nu...Citeste continuarea
Inimioare si figurine -post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe amesteca uleiul cu apa minerala si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi punem faina si coaja de lamaie,vanilia. Amestecam bine pana devine un aluat potrivit pt a lucra cu el.Apoi se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu afumatura.
Postat de: dicarmencitta1957 in PorcPunem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert.Mai punem o craticioara cu apa la incalzit si dupa ce am fiert fasolea cel putin...Citeste continuarea
Inima si mici de porc cu Gnochi di...
Postat de: dicarmencitta1957 in PorcPunem gratarul cu apa si capac,pe care vom pune mici mai intai,ii vom face separat deoarece mici se fac mai repede si sunt mai fragezi.Dupa ce s-au facut mici,vom pune pe gratar inima de porc,pe...Citeste continuarea
Iepure la cuptor impanat cu usturoi...
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carneLasam carnea de iepure la macerat condimentat bine si pus apoi la frigider intr-un vas in care turnam uleiul amestecat cu soya si verdeturile tocate marunt. Este bine sa o lasati de seara...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu boabe crude
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postIntr-un vas punem la incins uleiul de masline si cand este gata punem ceapa taiata marunt cu morcovul si adeiul tocat cubulete si lasam cateva minute la foc mic. Dupa aceea punem o...Citeste continuarea
Inimioare cu crema de capsuni
Postat de: Michelle in PrajituriSe separa oualele,se bate batz albusurile impreuna cu apa,galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul.Se amesteca cele doua compoziti se adauga faina,praful de copt si cacao se amesteca usor si...Citeste continuarea
Inimi cusute
Postat de: cccris in TorturiSe pune un strat de pandispan, un strat de mousse de menta , un alt blat pandispan. In mousse-ul de menta am pus sirop de menta verde ca sa fie colorat, iar pentru decor am pus putin sirop in...Citeste continuarea
Inimioare aromate
Postat de: cccris in Prajituri3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit. Restul de zahar se dizolva in restul...Citeste continuarea
Iepure la cuptor - iepurele tuturor...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne1. iepurele congelat l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala mare unde l-am dat in clocot 30 min impreuna cu sare , otet, foi dafin , ,piper boabe si mirodenii . 2. se...Citeste continuarea
Inele de ceapa
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa in rondele mai grosute. Se desfac inelele si se lasa pe un servet de hartie. Se prepara compozitia de pane : se bate bine oul , se adauga 1 lingura de faina ,...Citeste continuarea
Inel cu ceapa si cereale
Postat de: Sylvia in PiineEu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de...Citeste continuarea
Iepure la cuptor cu sos de bere
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le...Citeste continuarea
Iepure cu masline si ciuperci
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneAm inabusit carnea portionata in ulei si vin rosu, piper .Cand a fost bine facuta am adaugat ciupercutele intregi apoi maslinele oparite,am pus bulion ,maghiran,boia dulce si foi de dafin si am...Citeste continuarea