Indiene cu frisca

de Roxana in Prajituri, 18 Mai 2010 | 12814 vizualizari

 

Foarte usor de facut, la fel de usor de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 190gr faina
  • Pt sirop:
  • 150 gr zahar
  • esenta de rom
  • o vanilie
  • un tub de frisca
  • 300gr ciocolata pt glazurat prajituri
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se bat albusele spuma cu zaharul apoi adaugam usor galbenusele si bicarbonatul. Dupa ce sa incorporat adaugam usor faina. Coacem la 180grade intr-un cuptor preincalzit pt 25-30 minute, sau pana sa facut (depinde de cuptor).

Cand e gata scoatem si lasam la racit.

Facem un sirop din 150ml apa si 150gr zahar, romul si vanilia, cu care vom insiropa piscotul rece.

Ciocolata pt glazurat o punem pe abur sa se topeasca, impreuna cu 2 linguri de ulei, ca sa nu se crape pe prajitura.

Taiem piscotul insiropat in patrate si punem ciocolata peste.

Ornam cu frisca.

 

TIPS-URI

1

eu am optat pt ciocolata de ornat din magazin. cred ca ar fi buna cu o glazura facuta in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de zmeura