Inghetata cu cirese

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 12588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese:

Mai intai pregatim inghetata de vanilie.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.

Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se da la congelator pentru aproximativ 1 ora. Se scoate vasul si se mixeaza inghetata, se sparg acele de gheata ce se formeaza, apoi se adauga ciresele taiate marunt.

Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

TIPS-URI

1

cantitatea de cirese difera in functie de preferintele fiecaruia. Eu am pus ochiometric :)) in jur de 400 g

2

ciresele se oxideaza foarte repede, astfel ca ar fi indicat sa fie taiate cubulete cat mai aproape de momentul in care vor fi puse in inghetata. Astfel isi vor pastra culoarea frumoasa si gustul savuros

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Teo 1

16.06.2011, 23:22

asa, doamnelor, dati-ne inghetata cat de multa ca altfel ne topim de caldura!

mihaelar63 1

17.06.2011, 00:13

Zilnic inghetata adevarata

Miha 1

17.06.2011, 09:31

Multumesc doamnelor!

Inghetata n-am, dar va servesc c-o cafea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]