Empanada cu ton
Postat de: Alexandru29 in TonFoile pentru empanada ori le facem acasa ori le cumparam gata facute. Pentru a face foile amestecati faina cu drojdia in apa calduta apoi adaugati uleiul, galbenusul si putina sare dupa care se...Citeste continuarea
Eggs Benedict
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriOuale: Punem la fiert apa si cu cele 3 linguri de otet pana face multe bule. Adaugam cate un ou pe rand, usor si cu grija ca sa nu se desprinda albusul de galbenus. Le lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea
Empanada cu rosii, ardei si ton
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriAluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale. Amestecam cu varfurile degetelor pana...Citeste continuarea
Escalop de soia cu ciuperci
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postVezi video Citeste continuarea
Eclere cu crema de cremsnit
Postat de: marianascarlat in PrajituriPunem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: TAB1TA in DulciuriPrima data ne vom ocupa de aluatul pentru eclere . Se pune la fiert apa cu laptele. Se adauga untul si praful de sare si se lasa totul sa fiarba pana se topeste untul. Se adauga toata faina si se...Citeste continuarea
Empanadas cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCoca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura....Citeste continuarea
Empanadas
Postat de: gaby_d in PuiAluat: Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: mihasara in PrajituriApa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: angyb in PrajituriPunem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana...Citeste continuarea
Escalop de curcan in sos de rosii
Postat de: medioto59 in CurcanTaiem carnea felii subtiri si o batem ca pentru snitele.Condimentam cu sare.Intr-o tigaie in care am incins ulei de masline punem feliile de carne .Lasam la foc moderat ,la inabusit,circa 5...Citeste continuarea
Eclere pas cu pas (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPrima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam...Citeste continuarea
Eclere cu glazura de ciocolata
Postat de: Retete_din_suflet in PrajituriAluat : Se pune pe foc mic, apa cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de sare. Se mesteca bine cu o lingura de lemn pana cand nu se mai lipeste...Citeste continuarea
Eclere mici
Postat de: sasha in DulciuriUleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim...Citeste continuarea
Eclere cu cremă de vanilie şi...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi cojile de eclere. Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea. Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând...Citeste continuarea
Empanadas cu ciuperci,muşchi file...
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriPentru coca,am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete.Am adaugat apoi ouale si am framantat un aluat pâna a devenit nelipicios. L-am învelit cu folie si l-am pus la...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune pe foc...Citeste continuarea
Eclere cu crema vanilie sau lamaie
Postat de: marcelika in PrajituriSe face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci: Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se...Citeste continuarea
Țușpais de dovlecei cu praz
Postat de: Doinavar in Mancaruri de legumeCuratati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti...Citeste continuarea
Ștrudel cu vișine
Postat de: panacris in DulciuriUntul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung...Citeste continuarea
Eclere cu Crema de Ciocolata
Postat de: iqphantom in PrajituriPregatire: Coji: Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc...Citeste continuarea
Empanadas cu carne de pui si ciuperci
Postat de: privatelaura in PuiIntr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura....Citeste continuarea
Eclere
Postat de: gyorgy in PrajituriALUATUL- punem intr-un vas la fiert uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta...Citeste continuarea
Empanadas cu carne de porc si praz
Postat de: Poliana in PorcMai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: getix in PrajituriDizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un...Citeste continuarea
Empanadas
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneIncingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata....Citeste continuarea
Șnițele de soia & Orez asiatic...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postȘnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare). După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează...Citeste continuarea
Empanadas cu legume si piept de pui
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La...Citeste continuarea
English breakfast
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare, 15 minute. Se scurg apoi de apa si se amesteca cu ulei, sare, piper si ceapa verde taiata rondele, Se...Citeste continuarea
Eclere cu budinca de vanilie
Postat de: love_cherry in PrajituriSe pune untul la topit,apoi se adauga apa.Cand a dat primul clocot,se ia depe foc si se adauga faina in ploaie si plicul de zahar vanilat.Lasam sa se raceasca ,apoi incorporam ouale pe rand,unul...Citeste continuarea
Extracte aromate
Postat de: adnia in Sirop / CompotSe "inchid" aceste minunatii in sticle, pe care le umpleti cu alcool si se lasa la macerat 1 luna. Se scutura sticlele din cand in cand. Se pastreaza la loc racoros si intunecos. Citeste continuarea
Escalop de vacuta cu legume
Postat de: mihaelar63 in VitaLegumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea
Estonian Kringel
Postat de: Corina33 in DulciuriSe dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si frisca
Postat de: miha in PrajituriCojile pentru eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se...Citeste continuarea
Echter Heidesand
Postat de: ANNA_46 in DulciuriAmestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de...Citeste continuarea
Escalop de vita cu ciuperci
Postat de: lilik in VitaPrima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina. Ceapa si...Citeste continuarea
Eclere rotunde cu crema de vanilie...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea
Empanada gallega
Postat de: Ade200 in Aperitive / GarnituriSe călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi...Citeste continuarea
Eggnog- Lichior de oua
Postat de: Corina33 in BauturiIncep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in...Citeste continuarea
Șnițel din soia - rețetă de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe pun bucățile de soia în apă rece cu sare la fiert. În apă adăugăm o foaie de dafin și boabe de piper. Se fierb 10 minute și se lasă la răcit în apa în care au...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si frisca
Postat de: timea in PrajituriPunem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii...Citeste continuarea
English Muffins
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineSe încălzește laptele la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă până zahărul ester dizolvat. Se lasă la răcit până când ajunge la temperatura...Citeste continuarea
Eclere rotunde :)
Postat de: AnyCostescu in PrajituriCojile se prepara astfel:se fierbe apa cu uleiul si sarea,cand fierbe adaugam faina toata odata si amestecam Se lasa la racit si dupa ce se raceste se adauga ouale unul cate unul...niciodata nu...Citeste continuarea
Ștrudel cu brânză
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriAluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel....Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie
Postat de: Creatsa in PrajituriPunem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand...Citeste continuarea
Effiloché de vita cu brunoise de...
Postat de: Sylvia in VitaCarnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt . Se adauga apoi ardeiul...Citeste continuarea
Eclere
Postat de: cristeena20 in PrajituriAmestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem...Citeste continuarea
Eclere cu budinca de ciocolata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea
Ștrudel cu dovleac
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriFoile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o...Citeste continuarea
Esenta de vanilie si zahar vanilat
Postat de: mitinita in DulciuriPentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra...Citeste continuarea