Eclere

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Mai 2013 | 9035 vizualizari

 

Am decis sa fac drept surpriza pentru sot , caruia ii plac tare mult!

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 50 gr unt
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua

CREMA:

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 ml frisca

GLAZURA

  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL:

Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.

Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.

Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit( foc mai mare) cam 25-30 min.

Se scot pe gratar si se lasa la racit, iar apoi se taie in doua.

CREMA:

100 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc , amidonul se dizolva in laptele ramas, iar cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se toarna amidonul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase si se lasa la racit.

Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.

Se pune crema pe o parte de ecler , se acopera cu cealalta parte si se glazureaza.

GLAZURA:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza si se glazureaza eclerele.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta cu amidon se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata