Am decis sa fac drept surpriza pentru sot , caruia ii plac tare mult!
ALUAT:
CREMA:
GLAZURA
ALUATUL:
Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.
Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.
Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit( foc mai mare) cam 25-30 min.
Se scot pe gratar si se lasa la racit, iar apoi se taie in doua.
CREMA:
100 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc , amidonul se dizolva in laptele ramas, iar cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se toarna amidonul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase si se lasa la racit.
Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.
Se pune crema pe o parte de ecler , se acopera cu cealalta parte si se glazureaza.
GLAZURA:
Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza si se glazureaza eclerele.
POFTA BUNA!!
1
In loc de crema fiarta cu amidon se poate folosi budinca de vanilie din comert.