Eclere

de mihasara in Prajituri, 13 Mar 2013 | 9936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 4 oua
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor deja incins la foc iute pentru inceput iar apoi al foc mic pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le taiem pe lung.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si punem un strat generos in fiecare coaja. Peste budinca punem un strat de frisca batuta bine. Asezam capacele iar peste ele turnam ciocolata topita cu untul.

Dam la rece pana se intareste ciocolata si apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie