Eclere cu crema de vanilie si frisca

de T I M E A in Prajituri, 27 Noi 2012 | 8340 vizualizari

 

Am implinit si eu un an de blog ocazie cu care multumesc tuturor pentru vizite, comentarii si suport. Fara cititori blogul nu prea isi are rostul asa ca sunt bucuroasa ca intr-un an de zile am ajuns la sute de vizualizari pe zi. Si pentru ca bucatarasii mi-au fost mereu alaturi, va multumesc din suflet.
http://timeaioo.blogspot.ro/2012/11/eclere-si-un-de-blog.html

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • un varf cutit sare
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Frisca:
  • 300 ml
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra,
  • 2 lingurite frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si frisca:

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.  Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)

Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.

Lasam la racit.

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.

Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.

Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.

Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

T I M E A 1

28.11.2012, 09:54

Poliana multumesc frumos

adasev12 1

28.11.2012, 10:06

daaaaaaaaaa delicioase mereu ...la cat mai multi ani de bucataras....

T I M E A 1

28.11.2012, 12:32

Ada multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie