A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Postat de: Ksenya in Pui

Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.  Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu scarita...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...Citeste continuarea

Clatite cu branza telemea si malai

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...Citeste continuarea

Ciorba de carnati cu zdrente de ou

Postat de: AndrutzaP in Ciorbe

   Incepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite.  Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea

Carne de porc cu ciuperci in sos de...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea

Clafoutis cu lamaie si fructe de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida  si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta...Citeste continuarea

Cornuri cu unt umplute cu dovleac...

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se...Citeste continuarea

Carne de porc Mu Shu cu glazura de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine...Citeste continuarea

Ciorba de rata si pui cu zer

Postat de: ladydi in Ciorbe

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este...Citeste continuarea

Chifle chinezesti umplute cu piept...

Postat de: Satisfyyourcravings in Rata

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă...Citeste continuarea

Covrigi cu sare

Postat de: reisnaor_2006 in Piine

       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca...Citeste continuarea

Ciuperci brune umplute cu oua de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

    Spalam ciupercile, le indepartam coditele si le asezam in tava, pe hartie de copt. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Punem in fiecare ciupercuta o lingurita de cascaval...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu nuca, cacao...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu bucatele din...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala si sos de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...Citeste continuarea

Coltunasi cu visine

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...Citeste continuarea

Chiftelute de avocado si cartofi

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in...Citeste continuarea

Chifle cu avocado si seminte

Postat de: ladydi in Piine

Taiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Punem faina intr-un lighean si in miloc adaugam zaharul, sarea, pasta de avocado,...Citeste continuarea

Chiftelute de conopida si broccoli

Postat de: ladydi in Mancare copii

Preparam piureul dupa reteta de mai sus. Dam branza la robot impreuna cu un ou, pana se face o pasta. Tocam prazul marunt. Intr-un vas incapator, punem piureul, pasta de branza, prazul si...Citeste continuarea

Clatite cu urda si marar

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...Citeste continuarea

Cheesecake cu lapte condensat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire...Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de: Constelatialeu in Piine

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se...Citeste continuarea

Chiftelute din paine

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Painea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga...Citeste continuarea

Ciocanele dulci-picante la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Pulpitele se curata, se spala si se usuca. In vasul slow cooker Crock-Pot  punem uleiul si ciocanelele. Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Postat de: andaoana in Ciorbe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

 Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim...Citeste continuarea

Chiftele de pui ca la mama acasa

Postat de: RuxyRux in Pui

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in...Citeste continuarea

Chec la tava cu nuci si mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor  Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat  si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de...Citeste continuarea

Costite afumate cu bere, la cuptor

Postat de: licurici_lra in Porc

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....Citeste continuarea

Coaja rasa de lamaie, limeta si...

Postat de: licurici_lra in Conserve

Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de piper

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat...Citeste continuarea

cos de vanilie

Postat de: ildiko78 in Dulciuri

se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece pina a doua zi A doua zi se mai adauga faina cit cuprinde ca sa iese un aluat mai tare din care facem fursecurile Se intinde o foaie,se...Citeste continuarea

Chec cu banane, cu nuci si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si  bananele pasate, esenta si amestecam...Citeste continuarea

Cozonaci Secuiesti (Kurtos Kalaks)

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml), 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Maiaua obitinuta se lasa...Citeste continuarea

Ciorba dulce de pui

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete. ...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui ,...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ]. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de visine

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Ceviche sau Creveti marinati

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici.  Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti...Citeste continuarea

Chifle umplute cu carne tocata

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem...Citeste continuarea

Creveti in stil spaniol

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se decongeleaza crevetii, daca este nevoie.  Se amesteca toate condimentele intr-un vas.  Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in...Citeste continuarea

Carne de porc si taitei in sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper.  Se incalzesc 2 linguri de ulei...Citeste continuarea

Chiftele umplute cu mozzarella in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se...Citeste continuarea

Carne de vita la slow cooker...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai...Citeste continuarea

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci, fructe...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli,  o tai marunt si o pui la calit...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]