Ciuperci cu piept de pui si smantana
Postat de: Ksenya in PuiCeapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii. Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu scarita...
Postat de: Valclaudia in CiorbeScarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...Citeste continuarea
Clatite cu branza telemea si malai
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...Citeste continuarea
Ciorba de carnati cu zdrente de ou
Postat de: AndrutzaP in CiorbeIncepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite. Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea
Carne de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea
Clafoutis cu lamaie si fructe de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta...Citeste continuarea
Cornuri cu unt umplute cu dovleac...
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeCum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se...Citeste continuarea
Carne de porc Mu Shu cu glazura de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine...Citeste continuarea
Ciorba de rata si pui cu zer
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este...Citeste continuarea
Chifle chinezesti umplute cu piept...
Postat de: Satisfyyourcravings in RataÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă...Citeste continuarea
Covrigi cu sare
Postat de: reisnaor_2006 in PiineIntr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata si nuca
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca...Citeste continuarea
Ciuperci brune umplute cu oua de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le indepartam coditele si le asezam in tava, pe hartie de copt. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Punem in fiecare ciupercuta o lingurita de cascaval...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca, cacao...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu bucatele din...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeZarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocala si sos de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postSe framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...Citeste continuarea
Chiftelute de avocado si cartofi
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in...Citeste continuarea
Chifle cu avocado si seminte
Postat de: ladydi in PiineTaiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Punem faina intr-un lighean si in miloc adaugam zaharul, sarea, pasta de avocado,...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Mancare copiiPreparam piureul dupa reteta de mai sus. Dam branza la robot impreuna cu un ou, pana se face o pasta. Tocam prazul marunt. Intr-un vas incapator, punem piureul, pasta de branza, prazul si...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...Citeste continuarea
Cheesecake cu lapte condensat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger
Postat de: Constelatialeu in PiineIngredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se...Citeste continuarea
Chiftelute din paine
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPainea se rupe in bucati si peste bucatile de paine se toarna laptele. Se lasa cateva minute pana cand painea va absorbi laptele, apoi se da prin masina de tocat carne. Peste paine se adauga...Citeste continuarea
Ciocanele dulci-picante la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPulpitele se curata, se spala si se usuca. In vasul slow cooker Crock-Pot punem uleiul si ciocanelele. Se pun toate condimentele, afara de unt, si amestecam bine sa fie toate pulpitele...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Postat de: andaoana in CiorbeFasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim...Citeste continuarea
Chiftele de pui ca la mama acasa
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, painea si apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta compozitia, se formeaza chiftelele, se trec prin faina si se prajesc in...Citeste continuarea
Chec la tava cu nuci si mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de...Citeste continuarea
Costite afumate cu bere, la cuptor
Postat de: licurici_lra in PorcLegumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....Citeste continuarea
Coaja rasa de lamaie, limeta si...
Postat de: licurici_lra in ConserveSe spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de piper
Postat de: Constelatialeu in PorcPentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat...Citeste continuarea
cos de vanilie
Postat de: ildiko78 in Dulciurise amesteca toate ingredientele si se lasa la rece pina a doua zi A doua zi se mai adauga faina cit cuprinde ca sa iese un aluat mai tare din care facem fursecurile Se intinde o foaie,se...Citeste continuarea
Chec cu banane, cu nuci si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si bananele pasate, esenta si amestecam...Citeste continuarea
Cozonaci Secuiesti (Kurtos Kalaks)
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml), 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Maiaua obitinuta se lasa...Citeste continuarea
Ciorba dulce de pui
Postat de: licurici_lra in CiorbeBucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete. ...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de pui ,...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ]. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Ceviche sau Creveti marinati
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici. Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti...Citeste continuarea
Chifle umplute cu carne tocata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem...Citeste continuarea
Creveti in stil spaniol
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe decongeleaza crevetii, daca este nevoie. Se amesteca toate condimentele intr-un vas. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in...Citeste continuarea
Carne de porc si taitei in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper. Se incalzesc 2 linguri de ulei...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu mozzarella in...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai...Citeste continuarea
Chec "quatre-quarts" pentru Halloween
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180 °C. Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci, fructe...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: amalia01 in CiorbeCeapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit...Citeste continuarea