Ciorba de porc acrita cu zeama de varza

de Bucataras Diana in Ciorbe, 27 Dec 2016 | 4236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg oase de porc cu carne,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 fir de praz,
  • 300 g napi,
  • 5 cartofi,
  • 300 g varza murata,
  • 1 telina medie,
  • 1 pastarnac,
  • 1 dovlecel,
  • 2 ardei grasi,
  • 1,5 l zeama de varza,
  • leustean uscat,
  • frunze de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc acrita cu zeama de varza:

Spalam oasele si le punem la fiert, spumunind de cate ori este cazul. Pregatim legumele: radem morcovii, pastarnacul si telina, tocam ceapa si prazul, taiem ardeiul cubulete (am avut congelat), cartofii, dovlecelul si napii le taiem cubulete mai mari, varza o tocam fideluta. Cand sunt fierte oasele le scoatem din zeama, le lasam sa se racoreasca, scoatem carnea de pe ele si o punem la loc in oala. Adaugam legumele si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte legumele punem zeama de varza fiarta separat si lasam sa dea un clocot. “Aruncam” leusteanul uscat si frunzele de telina tocate si oprim focul. Servim cu ardei iute si paine de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie la sare. Varza mea este un pic cam sarata, de aceea nu am mai pus sare deloc in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica