După sărbători și mese copioase, am ales să pregătesc o rețetă ușoară, cu ingrediente pe care le aveam prin frigider. A ieșit un desert foarte aromat.
Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat.
Bananele se fac piure.
Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine.
Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade.
Adăugați amestecul de fructe inmuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți, și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.