Covrigi cu sare si mac
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSe dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: Jymy in DulciuriCele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: Alepaty in PrajituriCantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile .. Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu telina si busuioc
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...Citeste continuarea
Cozonac Rozenkrantz
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu Finetti
Postat de: licurici_lra in BauturiLaptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping...Citeste continuarea
Conopida intreaga la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca
Postat de: VanessaAli in DulciuriCerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: costi7hector in Mezel de casaPunem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si...Citeste continuarea
Ciorba de potroace de curcan cu...
Postat de: Nadyne in CiorbeSpalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece. Spumam si lasam sa fiarba bine carnea. Intre timp,...Citeste continuarea
Cocktail Dutch Courage
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior. Se orneaza cu o felie de lamaie. Citeste continuarea
Cornulete cu gem de prune si nuca...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Nadyne in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu laptele si smantana, se adauga faina in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza aluatul. Adaugam cascavalul ras, sunca si ardeiul taiate...Citeste continuarea
Cornete umplute cu crema de branza
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...Citeste continuarea
Clatite Cappuccino
Postat de: EuDeniss in DulciuriInainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250 ml apa, dizolvam intr-o cana, cele 2 plicuri de Cappuccino (eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriSe pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si dulceata de prune
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMacinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: Bucataras in DulciuriCerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao, ciocolata,...
Postat de: ancutsa in DulciuriMai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: Bucataras in DulciuriIncepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...Citeste continuarea
Chiftelute de soia si sfecla
Postat de: ladydi in Mancaruri de postModul de preparare al compozitiei de lasagna il gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/lasagna-de-post-80248.html Compozitia de lasagna o amestecam cu pesmet si cu tofu, potrivim...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Oana in DulciuriAi nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda,...Citeste continuarea
Conopida cu ciuperci la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumeRupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un...Citeste continuarea
Chiftele din peste cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in PesteFileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine...Citeste continuarea
Cocktail cald Gin Skin
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat. Citeste continuarea
Cocktail Canary Flip
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se serveste in pahar de martini, cu o panglica din coaja de lamaie. Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi si sos de...
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postCartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: autodiag in DulciuriOuale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu mozzarella si ou...
Postat de: merisor67 in PorcMai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...Citeste continuarea
Cotlet de ton la gratar
Postat de: Bunica in TonSpală cotletul de ton și șterge-l cu șervețele absorbante. Condimentează cotletul si lasă-l la rece 3-4 ore. Pune grătarul la încins și adaugă peștele. Lasă la fript...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriIntr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora. Intindem aluatul pe o planseta, decupam...Citeste continuarea
Clatite dietetice cu faina...
Postat de: Nadyne in DulciuriCum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si...Citeste continuarea
Cheesecake cu rom si cafea
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriBlat Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea...Citeste continuarea
Coada de salau cu cartofi dulci
Postat de: mihaelar63 in SalauSpalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...Citeste continuarea
Cei mai buni coltunasi moldovenesti...
Postat de: Criss in DulciuriPreparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la...Citeste continuarea
Covrigi sarbesti
Postat de: stefy_a in PiineDrojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se...Citeste continuarea
Ciorba de post cu legume si zeama...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu praz si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Colac cu carne si branza
Postat de: panacris in PiinePentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu costita afumata
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu budinca de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Postat de: Valclaudia in SosuriPunem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriTrecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...Citeste continuarea
Ciocolata imbracata in foietaj
Postat de: Valclaudia in DulciuriIncingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSe curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati...Citeste continuarea
Crap in sos de rosii, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Crap / CarasCuratam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...Citeste continuarea