A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Covrigi cu sare si mac

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Jymy in Dulciuri

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile .. Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...Citeste continuarea

Cozonac Rozenkrantz

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu Finetti

Postat de: licurici_lra in Bauturi

Laptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping...Citeste continuarea

Conopida intreaga la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: costi7hector in Mezel de casa

Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si...Citeste continuarea

Ciorba de potroace de curcan cu...

Postat de: Nadyne in Ciorbe

     Spalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece.      Spumam si lasam sa fiarba bine carnea.     Intre timp,...Citeste continuarea

Cocktail Dutch Courage

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata.  Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior.  Se orneaza cu o felie de lamaie. Citeste continuarea

Cornulete cu gem de prune si nuca...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Nadyne in Aperitive / Garnituri

     Se bat bine ouale cu laptele si smantana, se adauga faina in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza aluatul.     Adaugam cascavalul ras, sunca si ardeiul taiate...Citeste continuarea

Cornete umplute cu crema de branza

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu  sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml  lapte  sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...Citeste continuarea

Clatite Cappuccino

Postat de: EuDeniss in Dulciuri

Inainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250 ml apa, dizolvam intr-o cana, cele 2 plicuri de Cappuccino (eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de fructe de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Crusta: Topim untul, il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii maruntim in robot. Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele. Asezam un inel detasabil, cu diametrul de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao, ciocolata,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...Citeste continuarea

Chiftelute de soia si sfecla

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Modul de preparare al compozitiei de lasagna il gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/lasagna-de-post-80248.html Compozitia de lasagna o amestecam cu pesmet si cu tofu, potrivim...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Oana in Dulciuri

Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda,...Citeste continuarea

Conopida cu ciuperci la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un...Citeste continuarea

Chiftele din peste cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine...Citeste continuarea

Cocktail cald Gin Skin

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat.  Citeste continuarea

Cocktail Canary Flip

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se serveste in pahar de martini, cu o panglica din coaja de lamaie. Citeste continuarea

Coltunasi cu cartofi si sos de...

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

   Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: autodiag in Dulciuri

Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou...

Postat de: merisor67 in Porc

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...Citeste continuarea

Cotlet de ton la gratar

Postat de: Bunica in Ton

Spală cotletul de ton și șterge-l cu șervețele absorbante. Condimentează cotletul si lasă-l la rece 3-4 ore. Pune grătarul la încins și adaugă peștele. Lasă la fript...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora. Intindem aluatul pe o planseta, decupam...Citeste continuarea

Clatite dietetice cu faina...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Cum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si...Citeste continuarea

Cheesecake cu rom si cafea

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat  Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea...Citeste continuarea

Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de: mihaelar63 in Salau

Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...Citeste continuarea

Cei mai buni coltunasi moldovenesti...

Postat de: Criss in Dulciuri

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la...Citeste continuarea

Covrigi sarbesti

Postat de: stefy_a in Piine

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se...Citeste continuarea

Ciorba de post cu legume si zeama...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Colac cu carne si branza

Postat de: panacris in Piine

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu costita afumata

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu budinca de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...Citeste continuarea

Ciocolata imbracata in foietaj

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati...Citeste continuarea

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Crap / Caras

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]