Ce sa spun, usor de preparat, usor de mâncat.
Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă.
Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete.
Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din când.
După ce cartofii au fiert, se vor curăța si se vor taia cuburi.
Cartofii se vor pune într-un vas termorezistent in care am pus un pic de ulei. Peste ei se va adauga ceapa cu ceafa calita si parmezanul pe care l-am dat pe razatoare.
Am amestecat usor si am pus la cuptor pentru 30 de minute sau până cand se va forma o crusta maronie.
Se mai poate adauga parmezan si cand se va scoate din cuptor.
Se serveste ca si garnitură la friptură sau ca mine doar cu mămăligă si castraveti.
1
Se poate folosi si kaizer, in loc de ceafă afumată.
2
Parmezanul se poate inlocui cu cascaval.