Cartofi taranesti

de iry-gabriela in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2017 | 5810 vizualizari

 

Ce sa spun, usor de preparat, usor de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 100 g de ceafă de porc afumată
  • 100 g de parmezan
  • 50 g de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă.

Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete.

Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din când.

După ce  cartofii au fiert, se vor curăța si se vor taia cuburi.

Cartofii se vor pune într-un vas termorezistent in care am pus un pic de ulei.  Peste ei se va adauga ceapa cu ceafa calita si parmezanul pe care l-am dat pe razatoare.

Am amestecat usor si am pus la cuptor pentru 30 de minute sau până cand se va forma o crusta maronie.

Se mai poate adauga parmezan si cand se va scoate din cuptor.

Se serveste ca si garnitură la friptură sau ca mine doar cu mămăligă si castraveti.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si kaizer, in loc de ceafă afumată.

2

Parmezanul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu carnita de curcan