Cartofi cu smantana, cascaval si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 1 Mar 2017 | 7663 vizualizari

 

Nu este ceva sofisticat, dar poate fi un pranz excelent, gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 100 g cascaval Delaco
  • 4-5 bucati de carnati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana, cascaval si carnati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.

Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie cubulete mici. Se toarna amestecul peste cartofi impreuna cu telemeaua si se amesteca. Se mai potriveste de sare, daca este cazul.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, pentru cca. 15-20 de minute. 

Intre timp, se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se scoate tava din cuptor si se presara peste tot cascavalul si se pun deasupra bucatile de carnati. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos, atat cartofii cat si carnatii.

Se servesc alaturi de muratura preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca sunt mai grosi carnatii, se pun mai devreme in tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana, cascaval si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan cu ciuperci si cascaval