Branzoaice

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 3810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr unt topit,
  • 2 oua,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 400 ml lapte,
  • 1 lamaie sau portocala [doar coaja rasa},
  • 1 esenta vanilie.
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg brinza de vaca putin sarata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • zahar depide cit de dulci le doriti {dupa gust},
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 linguri de gris.
  • Zahar pudra pt. pudrat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta bine dupa ce am pus si tot laptele. Adaugam si untul moale, se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Apoi lasam 1 ora la crescut.

Umplutura: Sfaramam branza, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile si omogenizam bine. Adaugam grisul si omogenizam din nou.

Intindem aluatul, taiem patratele si in mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25-30 minute.

Dupa coacere se lasa la racit in tava apoi le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura stafide si coaja rasa de la lamaie, portocala ies mai parfumate la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branzeturi