Biscuiti cu goji Dukan

de deyutzky in Prajituri, 2 Iun 2014 | 4369 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox 40 de bucati:
  • 12 lg tarate de ovaz
  • 6 lg tarate de grau
  • indulcitor dupa gust
  • 1 praf de copt
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 6 oua
  • 6 lg amidon
  • goji
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 3 lg lapte degresat
  • indulcitor
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu goji Dukan:

Intr-un bol se amesteca taratele de ovaz, de grau, praful de copt, amidonul si laptele praf degresat.

Adaugam pe rand ouale si indulcitor dupa gust. La sfarsit punem esenta de vanilie si fructele goji. 

Punem in tava aragazului formele de briose si adaugam in fiecare forma cate o lingurita plina cu compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor pentru aprox 20-25 de minute la foc mic. Pentru a fi biscuitii mai crocanti, se intredeschide usa cuptorului inainte cu 10 minute. Se verifica cu scobitoarea daca sunt gata.

Dupa ce biscuitii sunt gata se lasa la racit apoi se orneaza cu glazura.

Glazura:

Se incalzeste laptele degresat si se dizolva in el laptele praf. Se pune indulcitor dupa gust si esenta de vanilie.

Se amesteca pana cand se ingroasa (daca vi se pare prea subtire compozitia se mai poate adauga putin lapte praf).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu goji Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Alexandra Elena 1

05.06.2014, 20:52

Bya Ralu 1

28.07.2014, 00:47

foarte faini

luciabogorodea 1

03.11.2014, 02:09

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.

GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
Reduce riscul de cancer;
Scade colesterolul;
Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului;
Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii;
Intareste inima;
Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima);
Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea;
Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului;
Restaureaza si repara AND-ul (prevenirea mutatiilor care ar putea cauza cancer);
Inhiba cresterea tumorilor;
Reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei;
Intareste sangele si imbunatateste circulatia lui, creste productia de celule rosii, celule albe trombocite;
Produce enzime anti-inflamatorii;
Protejeaza ficatul (detoxifiere);
Minimizeaza simptomele menopauzei;
Imbunatateste fertilitatea;
Intareste muschii, oasele si ligamentele;
Are grija si de functia renala (rinichi);
Imbunatateste memoria si capacitatea de memorare;
Amelioreaza anxietatea si stresul ( promoveaza bucuria si lumineaza spiritual);
Imbunatateste digestia slabita cauzata de activitatea redusa a celulelor stomacului;
Ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei;
Contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos;
Sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice;
Stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasime;
Intareste membrana celulara si asigura o buna comunicare intre celule;
Asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana;
Echilibrarea nivelurilor hormonale;
Datorita continutului de antioxidanti contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului si distrugerea radicalilor liberi;
Grabeste vindecarea ranilor;
Piele sanatoasa si frumoasa, folosindu-se si ca masca pentru ten;
Trateaza uscarea ochilor;
Are si functie analgezica (dureri de cap, picioare, spate);
Trateaza gatul uscat, tusea uscata si cronica;
Combate inflamatia si artrita;
Impiedica balonarea stomacala;
Tratarea hemoroizilor si vindecarea lor;
Trateaza catarcta si glaucomul.
Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g).
Fructele Goji fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.
www.gojiromania.com

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche