Briose cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 2 Iun 2015 | 4771 vizualizari

 

S-au ieftinit capsunile si am zis sa profit la maxim de ele, asa ca am preparat, printre altele si niste briose cu aroma de vanilie si capsuni.
Au iesit tare bune, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.
Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, de tara
  • 175 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.

Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.

Spalam capsunile si le scurgem bine.

Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.

Cernem faina impreuna cu praful de copt.

Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.

Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.

Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.

Asezam formele de briose in tava.

Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.

Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.

Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.

Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de chec sau pandispan, pentru ca, avand capsuna la mijloc, aceasta prin tratamentul termic isi imprastie sucul in interior si il mai dilueaza putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

simona72 1

04.06.2015, 10:11

Nu cer ca nu mai ai, dar sunt tare bune!

kytz 1

31.05.2017, 10:47

🍓🍓🍓

oanapl 1

31.05.2017, 16:53

Minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting