Am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de stricla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile, pe care le-am batut spuma, adaugand apoi treptat zaharul. Cand albusurile s-au intarit am pus castronul in vasul de pe foc, si am continuat mixarea inca vre-o 10 minute. Atentie, albusurile vor creste in volum. Se da vasul de-o parte si se continua mixarea pana spuma se mai racoreste putin, cca 5 minute.
Am pregatit tava, tapetand-o cu hartie de copt, am pus spuma in pos si am format trandafiri. Se poate face orice fel de model. Compozitia data este suficienta pentru a umple doua tavi de aragaz, pe care le-am pus in cuptor una sub alta. Daca cuptorul nu este electric, se lasa putin usa intredeschisa, la puterea cea mai mica, pentru 2 ore. Eu am sucit tavile de sus in jos, si invers, din cand in cand pentru a se coace bine.
Sa aveti pofta!