Budinca bicolora

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 5031 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc".
Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor, nu-i asa domnilor? Iata propunerea mea:

 

INGREDIENTE

  • Budinca de vanilie:
  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • esenta de vanilie.
  • Budinca de cacao:
  • 250 ml lapte dulce;
  • 30 g amidon;
  • 50 g zahar;
  • un galbenus;
  • o lingura de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca bicolora:

Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas.

Se pun ambele vase la foc mic si se mesteca continuu in ele cu un tel. Pentru a va descurca mai bine, vasul cu budinca de cacao se ia de pe foc dupa ce s-a incalzit, continuand sa se lucreze la vasul cu budinca de vanilie. In aceasta din urma se mesteca pana cand se ingroasa si se ia de pe foc. Imediat, se pune din nou vasul cu budinca de cacao la foc si se mesteca si in acesta pana cand se ingroasa. 

Se umezeste cu apa rece o forma din silicon, iar cu ajutorul a doua lingurite se ia din fiecare budinca si se aseaza in forme, la intamplare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate scoate budinca din forme si se poate servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca bicolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

11.11.2015, 19:48

Si pentru mine o portie!

reisnaor_2006 1

11.11.2015, 20:42

ce bine arata

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]