Bulz antigrăsime

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 4400 vizualizari

 

De bună seamă că aproape toţi cei care intră pe pagini de food ştiu bine că-s destui useri care caută reţete diuretice, de slăbit ori de menţinut silueta, dar fără a se înfrâna de la mâncat mult. Practic, mulţi caută o reţetă sănătoasă, săţioasă şi mâncabilă fără frica de a pune ceva kg în plus.
Eu am găsit o astfel de reţetă, de aia am şi numit-o "bulz antigrăsime", pentru că e o reţetă probată pe mine. Deci nu numai că nu m-am îngrăşat, ba chiar mi se pare că am mai slăbit un pic din ea. :D

 

INGREDIENTE

  • brânză burduf 300 gr.
  • slăninuţă afumată sau kaiser 200 gr.
  • mămăligă (de preferinţă mai moale, dar nu terci)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz antigrăsime:

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. 

Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras slăninuţa la tigaie, cât să se rumenească un pic şi a scos-o pe hârtie absorbantă. Sincer, când s-a făcut mămăliga am întins cu o bucată în tigaia unde am rumenit slăninuţa. :D 

Am aşezat într-un vas de yena un strat de mămăligă, apoi unul de burduf rasă, apoi slăninuţă, alt strat de mămăligă, altul de brânză, şunculiţă, apoi doar unul de mămăligă şi am presărat un strat de brânză deasupra. 

Am dat compoziţia la cuptor cât să se omogenizeze un pic totul şi am scos-o când brânza de deasupra a început să se reverse ca o lavă numai bună de mâncat. 

Sincer, am spart şi-o ceapă când am servit, am zis că aşa face un ţăran sănătos.

TIPS-URI

1

Opţional se pot pune două feluri de brânză, eventual caş afumat, dar nu în mare cantitate, brânza de burduf fiind numai bună pentru un bulz reuşit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz antigrăsime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

portiadelumina 1

11.11.2015, 10:06

Mihaela, tu da, pe mine nu vârsta mă ajută, ci faptul că gătesc, după cum vezi, dietetic. )))

Panacris 1

09.12.2015, 08:12

No, o așa rețetă senzațională de slăbit, ar trebui omolgată Minunat bulzul, mai ales slăninuța așa ce sfârăie în tigaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:30

Cristina, poate o să mi-o omologheze bucătăraşul. )) Ahh, mai bine nu intram la ora asta pe reţetă, mă năpădesc amintirile. ))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea