Am făcut în urmă cu două-trei săptămâni acest aperitiv special și gustos, care mi-a dat mari emoții, la început, pentru că mă temeam că rulada s-ar putea rupe. Până la urmă totul a fost bine, dar și eu am plusat la unele ingrediente, ca să fiu sigură că rulada va ieși așa cum trebuie...
Din ingredientele de mai jos am făcut o ruladă pe care am tăiat-o în 18 felii, câte 3/porție.
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.
Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul alimentar. Se amestecă bine și se condimentează, după gust, cu sare și piper.
Când amestecul este omogen, se întinde în strat subțire și uniform în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Se verifică dacă s-au pătruns cartofii și se scoate tava din cuptor. Se lasă la răcorit foaia de ruladă din cartofi, timp de 10 minute, după care se pun pe ea feliile de șuncă și apoi cele de cașcaval, așa ca în poze.
Se rulează ușor, cu tot cu hârtie, apoi se desface rulada încet și se rulează definitiv, fără hârtie. Se presară rulada cu cașcaval răzuit fin în prealabil și se dă la cuptor pentru 8-10 minute, până ce se topește cașcavalul. Atunci se scoate din cuptor și după ce se mai răcorește, se poate felia și servi, ca aperitiv rece.
1
Este preferabil să folosiți cartofi roz, care nu sunt sfărâmicioși.
2
Puteți folosi ceapă galbenă. Eu am folosit ceapă roșie, pentru că este mai puțin iute.
3
Se poate adăuga și pătrunjel tocat.
4
În loc de amidon alimentar se poate folosi puțin mai multă făină, pentru a lega compoziția, ca să nu se rupă.
5
Întindeți un strat subțire de compoziție, cât să nu se vadă hârtia de dedesubt. Dacă stratul ar fi mai gros, foaia de ruladă s-ar putea rupe.