Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 4143 vizualizari

 

Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune din seria reciclare marca Panacris cu noua etichetă: 😉 Rețete de suflet! 😉  
 
Bun, bun tare bun! Tot din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează, după curățenia din frigider! ;) 
P.S. mulțumesc Laura pentru poza cu secțiunea, doar am fost în deplasre și m-am pliat ;) ;)))

 

INGREDIENTE

  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Mascarpone cca. 250 g,
  • Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
  • Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Ouă 8 bucăţi,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Praf de copt cu şofran 1 plic,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Caşcaval ras cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere:

Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.

Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra. 

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Vă asigur că a fost foarte bun, și așa sper cel puțin, că a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu legume si branzeturi Delaco