Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Varza calita cu afumatura la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingVarza se pune la desarat in apa rece 4-5 ore. Dupa se scot cotoarele si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Scarita se taie fasii. Se conecteaza aparatul Multicooker...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: deyutzky in CiorbePunem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea
Mancare de inimi si pipote cu ceapa...
Postat de: MotanLaOale in PuiInimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine. Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt. Se canecteaza aparatul Multicooker...Citeste continuarea
Desert gofre cu iaurt
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu scarita...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si...Citeste continuarea
Varza cu rata in oala de lut la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIndepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4. Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare. Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu cascaval si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o...Citeste continuarea
Unt din pere cu cacao (fara zahar)
Postat de: ctlina in Mancare copiiCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va...Citeste continuarea
Terci de ovaz cu cacao si banane
Postat de: deyutzky in Mancare copiiPunem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura. Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia. Dam...Citeste continuarea
Pizza cu carnati si mozarella
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si trei branzeturi
Postat de: dantes in Mancaruri de legumePunem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare. Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata si...
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne de rata
Postat de: oanapl in RataPulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se...Citeste continuarea
Aripioare de pui crocante pregatite...
Postat de: momo121 in PuiCuratam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2. Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...Citeste continuarea
Desert tort teren de fotbal
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro 1: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul...Citeste continuarea
Desert tort teren de fotbal 2
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...Citeste continuarea
Mancare de praz, cu masline, ceapa...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic. Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie...Citeste continuarea
Desert fursecuri aromate cu fulgi...
Postat de: katty in DulciuriSe pun ingredientele uscate intr-un castron. Se adauga oul, uleiul si se omogenizeaza compozitia. Luam din compozitie cu o lingurita si formam in mana bile de marime potrivita pe care le asezam...Citeste continuarea
Desert tarta cu lemon curd si crema...
Postat de: ioana_lupu in DulciuriAluat: Untul se taie in cuburi. In bolul mixerului se adauga acesta impreuna cu faina, sarea si zaharul. Se mixeaza si devine un aluat nisipos. Apoi se adauga oul si se mixeaza. Se adauga si apa...Citeste continuarea
Paine aromatizata, cu masline
Postat de: RODIMUR in PiineMăslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...Citeste continuarea
Paine coronita cu iaurt, bere si...
Postat de: ancutsa in PiineSe fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât...Citeste continuarea
Pui cu cartofi noi, la cuptor
Postat de: oanapl in PuiSe spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10...Citeste continuarea
Tocanita de urzici, cu mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postUrzicile se curăță cu mare atenție de impurități și se spală bine în 4-5 ape și apoi sub jet. Se pune o oală cu 3 litri de apă sărată pe foc și când fierbe, se adaugă...Citeste continuarea
Desert bezele cu crema si arahide
Postat de: ancutsa in DulciuriPentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O...Citeste continuarea
Desert chec de post cu cacao si nuci
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam intr-un bol laptele, uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand zaharul se topeste. Adaugam faina, cacaua si praful de copt si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. La...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cirese, biscuiti...
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem...Citeste continuarea
Reteta sanatoasa si naturala de...
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Reteta sanatoasa si naturala de ciorba de cartofi, cu urzici dreasa cu rosii Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se taie și se pun la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata
Postat de: Meea in PrajituriBlat: Eu am făcut aluatul și apoi l-am împărțit în 3 și am copt 3 blaturi. Poți să mixezi câte 2 ouă pentru fiecare blat dacă vrei. ...Citeste continuarea
Mucenici cu cacao la Multicooker-ul...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune praful de sare, zaharul si cacaua, se amesteca si se adauga si apa. Se inchide capacul, se inchide supapa de...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune. Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul...Citeste continuarea
Desert mucenici umpluti de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: panacris in DulciuriSe pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu,...Citeste continuarea
Penne cu ostropel reorientat
Postat de: MotanLaOale in PenneCarnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel. Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute. Se pun si condimentele dupa gust. Pastele...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula. Adaugam faina, praful de...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un sirop din: zahăr, vanilie, praful de sare, coaja răzuită de lămâie și de portocală și 1 litru de apă rece. Când zahărul s-a topit și siropul a început să...Citeste continuarea
Salata de varza rosie cu ficat de...
Postat de: cristeena20 in SalateAm pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite. Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete;...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: ioana_lupu in PrajituriIn bolul mixerului se pun faina, ouale, zaharul, untul topit si praful de copt. Se mixeaza pana se leaga compozitia. Bananele se paseaza separat cu o furculita, apoi se adauga peste...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriApa, sarea si zaharul se pun la foc intr-o oala. Dupa ce dau in clocote, se adauga mucenicii si se fierb circa 10 minute. Se adauga nuca taiata grosier si scortisoara si se mai fierbe totul...Citeste continuarea
Desert tort 8 Martie, cu nuca,...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De...Citeste continuarea
Maioneza vegetala fara oua
Postat de: ctlina in SosuriSpalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati...Citeste continuarea
Desert fursecuri Rochers cu nuca de...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine....Citeste continuarea
Crochete de mazare uscata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeMazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei....Citeste continuarea
Humus cu faina de naut si avocado
Postat de: ctlina in Mancaruri de postPuneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de...Citeste continuarea
Legume daneze cu spanac
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeAm preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti cu...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...Citeste continuarea
Paste cu de toate la cuptor
Postat de: panacris in PasteCarnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui...Citeste continuarea
Salata Primavera cu pastrav afumat
Postat de: panacris in SalateCartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la...Citeste continuarea
Desert prajitura Cartof
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii la...Citeste continuarea
Eintopf cu carne de vitel
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSe curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin...Citeste continuarea