Desert spirale pudrate

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 1955 vizualizari

 

"aluaturi de casa" 
Un desert satios si delicios. Asemanatoare gogosilor dar mai usor de facut, parerea mea.

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 4 g drojdie uscata ( o lingurita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 lapte
  • 20 g zahar
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale pudrate:

Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact. Adaugam untul moale si incepem sa framantam usor.
Formam o bila si acoperim vasul cu un prosop. Lasam sa creasca la loc cald ferit de curenti aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se rastoarna pe blatul de lucru.
Se imparte in 6 bile.
Se acopera cu folie si se lasa 30 de minute.
Fiecare bila se ruleaza cu mana formandu-se un snur pe care il vom rula in forma de spirala.
Fiecare spirala o asezam pe cate o bucata de hartie de copt.
Punem ulei intr-o cratita si cand uleiul este incins asezam cu grija spiralele.
Le prajim pe ambele parti 5-6 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale pudrate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca