A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tarta cu caise, visine si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei, branza si rosii...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...Citeste continuarea

Crema de mascarpone cu frisca,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de vara

Postat de: dantes in Prajituri

Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile...Citeste continuarea

Mamaliga pe placere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase...Citeste continuarea

Mamaliguta cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

În timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se...Citeste continuarea

Salata cu muschiulet, cartofi noi...

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Incepeti cu pregatirea muschiuletului, ca sa il lasati putin la marinat. Spalati muschiuletul, il stergeti cu servetele. Il taiati felii, apoi fasii subtiri cat un deget. Il condimentati cu...Citeste continuarea

Desert tarte cu ciocolata, lamaie...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Aluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând...Citeste continuarea

Desert gofre cu fructe de padure

Postat de: dantes in Dulciuri

Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam...Citeste continuarea

Desert tort cu mure, zmeura si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si legume

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

       Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la...Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: ella49 in Dulciuri

Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem...Citeste continuarea

Foccacia cu cherry, usturoi verde...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi...Citeste continuarea

Supa egipteana cu fructe de mare,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...Citeste continuarea

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana...Citeste continuarea

Desert aromat de vara

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut,...Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...Citeste continuarea

Desert tortulet cu doua creme,...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic,...Citeste continuarea

Lichior de cirese negre

Postat de: katty in Bauturi

Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la...Citeste continuarea

Desert tarta cu visine

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...Citeste continuarea

Lichior de menta

Postat de: katty in Bauturi

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...Citeste continuarea

Gaspacho cu iaurt, castravete,...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu sos mustar

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper. Dati cotletele prin faina. Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti. Adaugati...Citeste continuarea

Desert panna cotta cu lapte de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina,...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: ElenaEftimie in Mancaruri de legume

Într-un castron se pun ouăle, sarea, usturoiul și faina și se amesteca. Trebuie sa va iasă o compoziție lipicioasa, sa nu fie prea lichids In caz ca e prea groasa, mai puneți apa....Citeste continuarea

Piept de pui cu branzeturi, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura si afine, cu apa...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală delicat afinele și zmeura. Se pun la fiert apa cu îndulcitorul. Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași,...Citeste continuarea

Papricas de porc

Postat de: andra154 in Porc

Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar...Citeste continuarea

Dulceata de cirese amare

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează....Citeste continuarea

Desert inghetata cu caramel

Postat de: Meea in Dulciuri

        Amestecăm ouăle și zahărul. Punem apoi ouăle pe baie de aburi și amestecăm continuu, până când compoziția se îngroașă puțin și zahărul...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati in continuare. Incorporati galbenusurile, apoi untul topit si racorit....Citeste continuarea

Chiftelute in aluat, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Porc

Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai...Citeste continuarea

Dulceata de piersici cu vanilie,...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

   Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe. Se pun într-un castron...Citeste continuarea

Desert Banana Bread cu nuci si...

Postat de: dantes in Dulciuri

Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte. Se topeste untul si se lasa la racit Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale,...Citeste continuarea

Desert Mini Pavlova

Postat de: ella49 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu sarea,se adauga otetul apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.La sfarsit se adauga amidonul si se mixeaza 1-2 minute.Se pune toata compozitia intr-un pos...Citeste continuarea

Cartofi noi in unt

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca...Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: abetina in Dulciuri

Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune...Citeste continuarea

Copanele de pui la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si...Citeste continuarea

Granita de zmeura si menta

Postat de: ctlina in Bauturi

Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul.  Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati...Citeste continuarea

Tzatziki de ridichi

Postat de: ctlina in Salate

Spalati ridichile si taiati-le baza si varful. Mixati ridichile cu ceapa si busuiocul (nu chiar foarte fin). Pastrati cateva ridichi intregi pentru decorul final. Amestecati ridichile...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu suc de rosii...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Nectar de caise

Postat de: katty in Sirop / Compot

Spalam caisele, le scurgem si  scoatem samburii. Pasam caisele. Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute. Punem...Citeste continuarea

Dulceata de caise cu portocala

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam caisele bine si le scurgem intr-o sita. Rupem caisele in jumatati si scoatem samburii. Punem caisele intr-o craticioara, adaugam zaharul, zeama de lamaie, zeama de portocala si coaja...Citeste continuarea

Desert cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pus zmeura intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si am pus la foc, am lasat sa dea in cateva clocote apoi am tras craticioara de pe foc si am lasat sa se raceasca, am obtinut un...Citeste continuarea

Supa cu fidea si legume coapte

Postat de: Constelatialeu in Supe

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am spalat rosiile, dovlecelul, am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Le-am asezat in tava de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt), rosiile...Citeste continuarea

Desert muffins cu lime si ciocolata...

Postat de: momo121 in Dulciuri

     Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final...Citeste continuarea

Salata de fasole lata

Postat de: Constelatialeu in Salate

Se culege fasolea, se spala si se rupe in bucatele mai mici. Intr-o cratita se pune fasolea curatata si spalata, se umple cu apa, se adauga un pic de sare si lingura de delikat. Se pune la...Citeste continuarea

Sarbusca cu zer de oaie

Postat de: abetina in Supe/Ciorbe

Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]