Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala
Indeletniciri ''home made'' in pandemie....
Ingrediente pentru Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:
Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala:
Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.
Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lemn de fag, de obicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta.
Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider.
Va indemn sa incercati si aceasta metoda de conservare a pestelui, Macrou marinat la rece, iar pentru zilele de iarna puteti face o Zacusca de macrou si macrou afumat
Va recomandam si reteta Conserva de Peste in Sos Tomat