A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea

Desert tort Fanta

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de: momo121 in Prajituri

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga  faina si  amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari...Citeste continuarea

Rulouri de muschi cu sos de piper

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Am batut bine feliile de muschi, le-am presarat cu sare si piper pe ambele parti, am asezat pe fiecare felie de muschi cate o bucatica de cascaval apoi am rulat si am prins cu o scobitoare fiecare...Citeste continuarea

Desert prajitura Cafenuc

Postat de: dantes in Prajituri

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se...Citeste continuarea

Salata orientala cu savori...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari...Citeste continuarea

Paste cu fructe de mare reteta...

Postat de: Bucataras in Paste

Cum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut Pune pastele la fiert. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat marunt, adauga rapid...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6...Citeste continuarea

Desert chec cu ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Aperitiv quiche a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...Citeste continuarea

Desert tort de mere cu crema de...

Postat de: Bunica in Torturi

Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti. Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat. Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti...Citeste continuarea

Aperitiv cu ficatei si bacon

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un...Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra

Postat de: MotanLaOale in Porc

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...Citeste continuarea

Friptura de Craciun la tava

Postat de: MotanLaOale in Porc

Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in...Citeste continuarea

Supa slaba de legume, cu gat de curcan

Postat de: ravanna in Supe

Gatul de curcan se pune la fiert intr-o oala de 5 litri si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute. Intre timp curatam legumele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii si galuste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...Citeste continuarea

Friptura de vacuta cu legume si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua...Citeste continuarea

Crap proaspat prajit cu malai si...

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Initial am pus doar un crap . Mi-am zis ca ajunge . Dupa ce am gustat prima feliuta prajita, am suplimentat materia prima [ atat de bun a fost ]. Crapul se portioneaza in felii potrivite...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu loboda si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se curăță ceapa, se spală, se taie...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos tomat

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de...Citeste continuarea

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si...Citeste continuarea

Desert Baba cu rom

Postat de: katty in Prajituri

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...Citeste continuarea

Invartita cu branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale. Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita....Citeste continuarea

Desert tort cu mousse si jeleu de...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea

Rasol de pui, cu legume natur si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă...Citeste continuarea

Tagliatelle cu chorizo

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare , respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru rapiditate se incalzeste apa  in fierbator .Economisiti asa timp . Ceapa verde...Citeste continuarea

Desert prajitura Trio Cioco

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul cu cafea: Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt,...Citeste continuarea

Desert tort buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in Torturi

Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...Citeste continuarea

Pizza cu de toate

Postat de: Bunica in Pizza

Lasa aluatul la decongelat. Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul. Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs. Rade cascavalul si parmezanul. Intr-un castron pune...Citeste continuarea

Desert semilune cu crema de nuci si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Untul cu zaharul se mixeaza bine pana devine spumos.  Faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati cu foi de...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti  blaturile  . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in  3-4 parti egale...Citeste continuarea

Midii/Scoici umplute cu pesto de...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc ...Citeste continuarea

Foie gras de casa

Postat de: ctlina in Ficat

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina...Citeste continuarea

Desert buturuga cu ciocolata si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: mirela0911 in Porc

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si carne tocata de...

Postat de: ravanna in Mancaruri cu carne

Modul de preparare este relativ simplu   daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...Citeste continuarea

Aperitiv crochete din cartofi si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...Citeste continuarea

Rulada aromata de porc

Postat de: katty in Porc

Spalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel  sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor in sos de...

Postat de: katty in Porc

Spalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit  pana...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu legume si...

Postat de: ancutsa in Porc

  Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi...Citeste continuarea

Paine neagra, cu seminte de floarea...

Postat de: ancutsa in Piine

  Pui drojdia uscată în vasul cu apa caldă, adaugi zahărul și amesteci. Lași 5 minute, să se activeze drojdia (o să facă o spumă ușoară). În bolul de la mixer...Citeste continuarea

Desert turta dulce cu glazura de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de...Citeste continuarea

Desert prajitura Tort de cocos

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar

Postat de: eumimi in Peste

Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la...Citeste continuarea

Desert tort Jelly

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte.  Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]