Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea
Desert tort Fanta
Postat de: sufletista in TorturiBlat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriSe curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă forma cu mere la cuptor...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa din albusuri
Postat de: momo121 in PrajituriAlbusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Margarina la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si zaharul farin se mixeaza bine, apoi se adauga faina si amoniacul stins cu otet. Albusurile cu un praf de sare se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari...Citeste continuarea
Rulouri de muschi cu sos de piper
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAm batut bine feliile de muschi, le-am presarat cu sare si piper pe ambele parti, am asezat pe fiecare felie de muschi cate o bucatica de cascaval apoi am rulat si am prins cu o scobitoare fiecare...Citeste continuarea
Desert prajitura Cafenuc
Postat de: dantes in PrajituriSe bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se...Citeste continuarea
Salata orientala cu savori...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari...Citeste continuarea
Paste cu fructe de mare reteta...
Postat de: Bucataras in PasteCum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut Pune pastele la fiert. Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat marunt, adauga rapid...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carnePentru mamaliga pune apa intr-un ceaun. Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet. Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6...Citeste continuarea
Desert chec cu ciocolata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCiocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv quiche a la Motan
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCostita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...Citeste continuarea
Desert tort de mere cu crema de...
Postat de: Bunica in TorturiIa o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti. Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat. Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti...Citeste continuarea
Aperitiv cu ficatei si bacon
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriLuati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra
Postat de: MotanLaOale in PorcVarza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...Citeste continuarea
Friptura de Craciun la tava
Postat de: MotanLaOale in PorcBucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in...Citeste continuarea
Supa slaba de legume, cu gat de curcan
Postat de: ravanna in SupeGatul de curcan se pune la fiert intr-o oala de 5 litri si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute. Intre timp curatam legumele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si galuste...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSupa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...Citeste continuarea
Friptura de vacuta cu legume si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua...Citeste continuarea
Crap proaspat prajit cu malai si...
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasInitial am pus doar un crap . Mi-am zis ca ajunge . Dupa ce am gustat prima feliuta prajita, am suplimentat materia prima [ atat de bun a fost ]. Crapul se portioneaza in felii potrivite...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu loboda si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se curăță ceapa, se spală, se taie...Citeste continuarea
Pulpe de pui in sos tomat
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de...Citeste continuarea
Felii de carne cu dovlecei si cascaval
Postat de: mihaelar63 in PorcPortionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si...Citeste continuarea
Desert Baba cu rom
Postat de: katty in PrajituriPunem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...Citeste continuarea
Invartita cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriDin ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale. Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita....Citeste continuarea
Desert tort cu mousse si jeleu de...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea
Rasol de pui, cu legume natur si...
Postat de: RODIMUR in PuiCopănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă...Citeste continuarea
Tagliatelle cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare , respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru rapiditate se incalzeste apa in fierbator .Economisiti asa timp . Ceapa verde...Citeste continuarea
Desert prajitura Trio Cioco
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul cu cafea: Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt,...Citeste continuarea
Desert tort buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux in TorturiSe separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...Citeste continuarea
Pizza cu de toate
Postat de: Bunica in PizzaLasa aluatul la decongelat. Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul. Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs. Rade cascavalul si parmezanul. Intr-un castron pune...Citeste continuarea
Desert semilune cu crema de nuci si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Untul cu zaharul se mixeaza bine pana devine spumos. Faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati cu foi de...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale...Citeste continuarea
Midii/Scoici umplute cu pesto de...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc ...Citeste continuarea
Foie gras de casa
Postat de: ctlina in FicatSeparati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina...Citeste continuarea
Desert buturuga cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: mirela0911 in PorcSe curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea
Sarmale cu pasat si carne tocata de...
Postat de: ravanna in Mancaruri cu carneModul de preparare este relativ simplu daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din cartofi si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...Citeste continuarea
Rulada aromata de porc
Postat de: katty in PorcSpalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor in sos de...
Postat de: katty in PorcSpalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit pana...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume si...
Postat de: ancutsa in PorcTai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi...Citeste continuarea
Paine neagra, cu seminte de floarea...
Postat de: ancutsa in PiinePui drojdia uscată în vasul cu apa caldă, adaugi zahărul și amesteci. Lași 5 minute, să se activeze drojdia (o să facă o spumă ușoară). În bolul de la mixer...Citeste continuarea
Desert turta dulce cu glazura de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de...Citeste continuarea
Desert prajitura Tort de cocos
Postat de: andaoana in PrajituriPentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de mustar
Postat de: eumimi in PesteMai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la...Citeste continuarea
Desert tort Jelly
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum....Citeste continuarea