Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

de katty in Salau, 28 Mai 2021 | 7139 vizualizari

 

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau(1,5 kg)
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • usturoi verde(doar partea alba)
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei:

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.

Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin.

In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde.

Intr-o tava punem rondelele de morcov si dovlecel si usturoiul ramas.Presaram sare, piper si busuioc  si amestecam. Deasupra punem pestele. Turnam vinul si zeama de lamaie peste peste, apoi stropim cu ulei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute.

Dupa 30 de minute scoatem folia si lasam pestele sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau pe pat de legume