Ciorba de miel

de oanapl in Ciorbe, 18 Mai 2021 | 4606 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de musafiri. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Mihaelei căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri oțet de mere
  • 1 lămâie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.
Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă.Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .

Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 
La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]