Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ardei umpluti cu carne de curcan,...
Postat de: oanapl in CurcanCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de zmeura
Postat de: momo121 in DulciuriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea
Mancarica taraneasca cu carne de vita
Postat de: oanapl in VitaSpeli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...Citeste continuarea
Desert briose cu smochine si ciocolata
Postat de: ladydi in DulciuriCantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de...Citeste continuarea
Ciorba de vara, de rosii cu galuste
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati...Citeste continuarea
Piept de pui marinat cu rozmarin,...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins...Citeste continuarea
Crap prajit, marinat in lapte
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...Citeste continuarea
Piure de piersici galbene (pentru...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...Citeste continuarea
Tagliatele cu carne, ciuperci de...
Postat de: mihaelar63 in PasteCarnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei . Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne .Sarati . Pentru ca am am observat ca...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti cu rosii si...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor. Ii cureti si le detasezi cotoarele. Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai...Citeste continuarea
Pancakes cu lamaie si sos de mure
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine. Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei. Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnat si linte...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta . Caliti...Citeste continuarea
Smoothie cu avocado si banana
Postat de: katty in Love SmoothiesTaiem avocado pe jumatate si scoatem samburele. Cu o lingura scoatem miezul si il punem intr-un vas inalt. Adaugam banana, cacaua si semintele de chia si incepem sa blenduim turnamd lichid...Citeste continuarea
Smoothie de ananas cu spanac
Postat de: katty in Love SmoothiesTaiem capetele fructului de ananas si il taiem pe jumatate. Scoatem cotorul, apoi il taiem din nou pe lungime, obtinand 4 felii lungi. Feliem fiecare bucata si cu ajutorul unui cutit bine...Citeste continuarea
Salata de avocado si castraveti
Postat de: katty in SalateTaiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu un cutit taiem in cubulete si scoatem miezul intr-un castron. Presaram zeama de lamaie dupa gust, piper, uleiul de masline si amestecam usor....Citeste continuarea
Tocanita de vara cu vinete si piept...
Postat de: katty in PuiCuratam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui il taiem in...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu dovlecei
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu prune
Postat de: robert_badica in PrajituriMai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...Citeste continuarea
Tartar de ton
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii...Citeste continuarea
Desert tort Cifra
Postat de: gurita_ta2005 in TorturiPentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Compot de mere si pere cu menta
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotSe pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa...Citeste continuarea
Costita de Praid - reteta nr.1850
Postat de: mihaelar63 in PorcIn prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...Citeste continuarea
Salata de fasole verde frantuzeasca...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSpălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust. Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de...Citeste continuarea
Pastrav la gratar
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...Citeste continuarea
Gulyas de curcan cu ciuperci de...
Postat de: panacris in CurcanCarnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...Citeste continuarea
Desert papanasi cu dulceata de...
Postat de: violeta30 in DulciuriPregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si...Citeste continuarea
Gem de prune vinete cu nuci coapte
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPrimul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand...Citeste continuarea
Mancare de mazare, cu cascaval pane
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu tarate de grau...
Postat de: ctlina in DulciuriScoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le...Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu spanac si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale, iaurt...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. ...Citeste continuarea
Desert traditional, Cusma lui...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale...Citeste continuarea
Aperitiv placinta melc cu pesto si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu taitei de casa
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSe spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier. Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și...Citeste continuarea
Caponata siciliana - Tocanita de...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumePentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...Citeste continuarea
Farfalle cu pesmet, nuci si...
Postat de: katty in Mancare copiiPunem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul,...Citeste continuarea
Cartof dulce umplut
Postat de: ella49 in Mancaruri cu carneCartofii se taie pe jumatate si se pun intr o tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, lasam putin cartofii sa se...Citeste continuarea
Cod cu crusta de pesto cu sos de...
Postat de: katty in MulticookingAmestecam pesto cu pesmetul, sare si piper. Intindem amestecul pe fiecare bucata de peste dezghetata si scursa bine. Pornim aparatul multicooker Crock-Pot pe functia de coacere la 160 de...Citeste continuarea
Desert jeleu de cafea
Postat de: dantes in DulciuriPreparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu...Citeste continuarea
Desert New York cheesecake
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMacinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...Citeste continuarea
Slaninuta cu boia si usturoi...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaPrefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii...Citeste continuarea