Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena

de Constelatialeu in Supe, 14 Iul 2022 | 9277 vizualizari

 

Anul asta am testat si altfel de dovlecei sa vad ce-i de capul lor, pe ala galben l-am bagat intr-o supa crema, pe cel verde inca il astept sa scoata capul din floare...:)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel galben cca 500 g
  • fasole galbena lata cca 250 g
  • supa de gaina cca 1 l si 1/2 l zeama strecurata
  • ceapa rosie 5 buc mici ( nu mi-a iesit cu ceapa anul asta, dar e buna si asa mica, gust sa fie)
  • cca 250 g amestec din supa de gaina ( morcov, ceapa, pastarnac si cca 100 g piept de gaina)
  • parmezan
  • bacon prajit crocant
  • crutoane cu ulei si piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena:

Supa o aveam pregatita cu o zi inainte, facusem un pilaf si am fiert o puicuta mai gaina. Am oprit zeama, legumele fierte si cca 100 g piept special sa fac o supa crema, ochisem in gradina frumuselul de dovlecel. Pana aici e simplu, adica totul este simplu, doar eu trancam cam mult. Am pregatit legumele, dovlecelul l-am taiat cuburi, fasolea am rupt-o mai marunt iar ceapa am curatat-o si am lasat-o asa intreaga, la cat de mica era nu m-am obosit sa o si tai in doua. Am pus zeama de supa strecurata intr-o oala, am asezat oala pe foc, am adaugat mai intai fasolea si ceapa, cand a inceput sa se inmoaie fasolea am adaugat si dovlecelul si am lasat sa fiarba bine, pana ce zeama a scazut  sub 1l. Separat am dat la blender amestecul de legume si piept de pui din supa, apoi am blendat fasolea, ceapa si dovlecelul, am adaugat si amestecul de legume si piept de pui, am mai pus pe foc cca 10 min. Am potrivit de sare ( de preferat mai putina pentru ca e sarat si parmezanul si baconul) si am stins focul la oala. Separat am prajit baconul pana ce a devenit crocant. Cat timp a fiert supa cu legumele am pregatit crutoanele. Paine mai veche  taiata felii si apoi cubulete marunte, cubuletele le-am stropit cu ulei de masline si am risnit piper mozaic, le-am prajit in cuptor pana au devenit rumene si crocante. Am servit supa cu bacon crocant, parmezan din abundenta si crutoane cu piper. Cam asta a fost toata filozofia supei creme, sa aveti pofta daca v-a facut cu ochiul reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel