Sunt deliciose, usor de facut, iar pentru un decor superb, bezelele sunt pe prim plan!
Se pot pastra la loc uscat, inchise in cutii ermetice mult timp!
Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam foarte bine pana nu mai avem pic de zahar.
!!! Dupa prima transa de zahar, adaugam si otetul (ajuta la obtinerea unei bezele mult mai stabile, decat daca nu punem deloc).
Dupa ce s-a topit tot zaharul, mixam la miteza mica si adaugam zaharul pudra cernut (pentru a fi mult mai fin), ridicam viteza si mixam atat cat sa se omogenizeze, circa 1 minut.
Oprim mixerul si cu o spatula amestecam usor si de pe marginile bolului.
In final vom obtine o bezea lucioasa si aerata.
O impartim in 2, o coloram dupa preferinte, eu am folosit galben cu albastru, le-am pus pe ambele in acelasi pos si am format bezele de marimi dorite.
Am folosit paie din carton si bombonele colorate.
Dam bezelele la cuptorul preincalzit la 100°C pentru 2 ore!
Sunt perfecte pentru decor, si sunt tare, tare delicioase!