Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...Citeste continuarea
Desert turta dulce glazurata
Postat de: eumimi in DulciuriTopim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza de telina
Postat de: katty in SalateTelina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se...Citeste continuarea
Macrou copt, cu cartofi natur si...
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...Citeste continuarea
Chiftele coapte de pui cu legume
Postat de: katty in PuiTocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu cuscus si zeama de...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub...Citeste continuarea
Desert bilute Zserbo
Postat de: Criss in DulciuriMacinam biscuitii si nucile. Eu le-am pus in chopper dar biscuitii nu s-au facut atat de fini precum as fi vrut. Am adaugat zaharul pudra si doua linguri gem de caise. Poate e nevoie de inca o...Citeste continuarea
Conopida gratinata, cu parjoale de pui
Postat de: trifadalia in PuiConopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIn vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si piept de pui
Postat de: trifadalia in PuiCartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un...Citeste continuarea
Clatite americane sarate by Jamie...
Postat de: Anett in Jamie OliverAdaugam laptele, faina, oua, praful de copt si sarea intr-un bol,si amestecam bine. Ungem cratita cu putin ulei si punem la incins pe foc mediu. Adaugam cate o lingurita din compozitie. Adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Prafuri pentru Mos...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si gem de...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingIntr-un bol am pus ingredientele uscate, le-am amestecat cu un tel, apoi am incorporat ingredientele umede, am omogenizat ingredientele pana am obtinut un aluat mai moale. Am pus hartie de copt in...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu portocala
Postat de: eumimi in PrajituriMixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si...Citeste continuarea
Friptura frageda de porc la tigaie...
Postat de: momo121 in PorcCum se prepara Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste...Citeste continuarea
Macrou la cuptor
Postat de: Ksenya in PestePestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...Citeste continuarea
Conopida cu oua si patrunjel
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeSpalam conopida si desfacem in buchetele. Fierbem in apa sarata circa 15-20 minute. Cand conopida devine moale, scurgem apa. Intre timp incem 3 linguri de ulei intr-o tigaie mai mare si adaugam...Citeste continuarea
Musaca de post cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...Citeste continuarea
Desert cornulete cu untura si iaurt
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare si midii
Postat de: panacris in Fructe de mareArdeiul se spală, curăță și taie grosier. Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella. Atenție dacă folosiți midii proaspete,...Citeste continuarea
Smoothie din kaki, prune si iaurt...
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganFructul de kaki și prunele se spală, atenție nu se curăță de coajă apoi se taie în bucăți. În recipientul blenderului se pun fructele și iaurtul de soia, se mixează...Citeste continuarea
Coaste de vitel gatite la...
Postat de: Constelatialeu in MulticookingCoastele de vitel le-am spalat, le-am sters cu un servet, le-am sarat si piperat. Apoi am pus la treaba''cioroiul. Am bagat in priza aparatul, am apasat butonul de rumenire (frigere), am pus ulei...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe de padure si...
Postat de: momo121 in TorturiMod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...Citeste continuarea
Blat de tort cu aroma de rom
Postat de: momo121 in TorturiDin aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!! Separam ouale , albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole - 1 Decembrie,...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu gorgonzola,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea
Desert fursecuri fete fericite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost...Citeste continuarea
Reteta ieftina si gustoasa de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCum se prepara Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana: Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu cas sau branza
Postat de: Adrianele in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și...Citeste continuarea
Desert rulada cu dulceata de pere...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat,...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu mere si stafide
Postat de: RODIMUR in DulciuriMerele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre...Citeste continuarea
Salata de rosii cu masline si...
Postat de: mihaelar63 in SalateRosiile se spala si se feliaza. Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori . Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare ....Citeste continuarea
Peste spada la grill
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie . Condimentati cu usturoi granulat ,piper cu lamaie si fulgi de chilli . Ungeti...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu carnati si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeConopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...Citeste continuarea
Paine la vas ceramic Crock Pot +...
Postat de: mihaelar63 in PiineApa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal . Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia...Citeste continuarea
Tocana de berbecut cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in OaieLegumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea de...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu ghimbir...
Postat de: mihaelar63 in SalateBucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant . Pentru operatiunea aceasta puteti folosi p perie sau un burete abraziv pe care le...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si cartofi,...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita, o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare . Daca...Citeste continuarea
Mancare greceasca de fasole verde...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...Citeste continuarea
Lapte de ovaz
Postat de: katty in BauturiCantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea
Orez cu ardei gras, praz si pulpe...
Postat de: katty in PuiCuratam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si...Citeste continuarea
Desert negresa de post (multicooker...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am...Citeste continuarea
Spanac scazut cu sunca si ochiuri
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSe taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei. Daca prajiti doar in unt acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei...Citeste continuarea
Supa de salata verde creata, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va...Citeste continuarea
Tagliatelle cu carne de vitel si...
Postat de: mihaelar63 in PasteBucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: Adrianele in PorcClătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Postat de: Anett in SupeIntr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam...Citeste continuarea
Desert faguri
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul și laptele și mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bolul cu oua mixând la viteza mica....Citeste continuarea
Paine cu faina integrala de secara...
Postat de: katty in PiineIntr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...Citeste continuarea