Am revenit cu urmatoarea supa din topul celor mai bune supe din lume.
Este vorba de o supa mexicana ce ocupa locul 5 in lume.
O supa care surprinde prin arome, culoare si savoare.
Ingredientele pentru aceasta supa sunt: pui, ardei, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, lamaie verde, tortilla.
Sticksurile crocante din tortilla acompaniaza perfect aceasta supa.
Va indemn s-o incercati!
Aceasta Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World) este facuta dupa alte retete de unde m-am inspirat si am luat cate ceva dupa cum am crezut eu ca o sa-i pun amprenta mea. Aici aveti o varianta.
Sticksurile de tortilla sunt foarte bune, merg foarte bine si cu vin, bere. Asa ca puteti sa rumeniti o cantitate mai mare.
Iata cum se prepara Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)
Am pus pieptul de pui spalat in prealabil in 3 litri apa rece, am adaugat cateii de usturoi copti, ardeiul copt la flacara, jumatatea de ceapa coapta, batonul de scortisoara, cuisoarele,1/2 lingurita oregano, foaia de dafin si o lingurita sare.
Am pus oala cu ingredientele de mai sus la foc mediu, pentru 35 minute, am inlaturat spuma formata.
in paralele am pregatit sticksurile de tortilla.
Intr-o tigaie am adaugat 2-3 linguri ulei si am rumenit usor suvitele de tortila, le-am scos pe un prosop de hrtie pentru a absorbi excesul de ulei. Am presarat putina sare.
In alta tigaie am sotat ceapa 4 minute, dupa care am adaugat si usturoiul, am mai sotat inca 2 minute, am adaugat rosiile si dupa 3 minute si ardeiul gras.
Am mai sotat cateva minute, apoi am adugat cealalta jumatate de llingurita de oregano.
Dupa cele 35 minute trecute am testat pieptul de pui sa fie bine fiert, apoi l-am lasat sa racoreasca, dupa care l-am transformat in fasii. L-am adaugat peste legume.
Supa am strecurat-o si am adaugat-o in oala cu legume. Am mai lasat 5-6 minute sa fiarba la foc mic.
Am adaugat feliile de lime, le-am lasat 4 minute, dupa care le-am scos intr-un bol.
Am potrivit supa de sare si piper.
Supa este gata!
Se serveste cu cateva felii de lime, stixuri crocante de tortilla ,patrunjel verde si optional cu cateva felii de avocado.
Senzatie! Pofta buna!
Vezi si reteta de Supa greceasca
1
Gatiti supa cu pieptul de pui cu os si piele.
2
Daca doriti mai usturoiat,adaugati mai multi usturoi la sotat.
3
Legumele coapte la flacara ii da supei o aroma aparte,e de dorit sa nu sariti acest pas.
4
Daca pasarea este de curte,atunci timpul de gatire se dubleaza