Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa.
O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna .
La aceasta supa toate legumele se taie bucati mari.
In alte zone se scoate carnea pe un platou si se mananca separat de aia probabil unii o prefera ca supa antimahmureala.
Pentru Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa avem nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de berbecut, rosii, cartofi, ardei, morcovi, ceapa, verdeata.
Varianta uzbeka o gasiti aici.
Iata cum se prepara Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Carnea am spalat-o si am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.
Dupa ce a clocotit putin, cam 3 minute, am clatit carnea si i-am schimbat apa.
Am adaugat o ceapa intreaga, foaia de dafin, boabele de piper si am lasat-o la fiert.
Am testat cu o furculita carnea si cand furculita a intrat usor in carne, am scos ceapa intreaga, am adaugat morcovul taiat rondele si am lasat la fiert cam 8 minute,apoi am adaugat cealalta ceapa tocata semiluna si cartofii bucati mari.
Cand cartofii s-au fiert, am adaugat rosiile taiate bucati mari felii si ardeiul gras taiat tot bucati mari.
Am lasat la foc mic inca 10 minute.
Supa este gata.
Se serveste cu verdeata preferata si ardei iute.
Vezi si reteta de Supa ruseasca de peste.
1
Aceasta supa se fierbe la foc domol
2
De preferat carnea sa fie de miel,b atal sau berbecut
3
Durata fierberii a carnii este in functie de carne.
4
Cu cat carnea este mai fragida, cu atat durata de fieerbere este mica.
5
Daca aveti carne cu os, atunci cand carnea este fiarta, inlaturati oasele de pe carne si strecurati supa in care a fiert.