A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert foi cu crema de lapte si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au...Citeste continuarea

Ratatouille cu fasole si friptura...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt.  Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul....Citeste continuarea

Desert napolitane cu ness si alune

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru crema de ness punem intr-un vas pe foc 140 ml apa cu 250 g zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si acesta. Adaugam...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute cu ardei capia

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa...Citeste continuarea

Micile vrajitoare

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se...Citeste continuarea

Placinta cu foi, carne si ciuperci

Postat de: ancutsa in Mancaruri cu carne

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...Citeste continuarea

Piept de curcan cu cascaval, ardei...

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Pieptul de curcan feliat se condimenteaza pe ambele parti. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam un strat din feliile de curcan condimentat, presaram si ceapa granulata, asezam feliile de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Aperitiv choux cu omleta

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si...Citeste continuarea

Macaroane cu varza

Postat de: trifadalia in Paste

Se scoate cotorul de la varza, apoi se pune apa la fiert si se opareste varza, desfacandu-se frunza cu frunza. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie varza fasii. Ceapa se curata si ea si se taie...Citeste continuarea

Tortellini cu smantana si prosciutto

Postat de: caroline in Tortellini

Punem o oala cu apa la fiert la foc iute. Intre timp pregatim sosul. Punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem untul. Adaugam apoi prosciutto taiat cuburi sau felii...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de portocala

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si...Citeste continuarea

Salata de ton cu avocado

Postat de: cristina1985 in Salate

Se taie fiecare avocado (care trebuie sa fie copt) in 2 jumatati si se rotesc pana se desfac. Se loveste cu cutitul in sambure si se roteste, pana iese. Atentie, sa nu va taiati! Apoi se scobeste...Citeste continuarea

Piept de rata cu legume de toamna

Postat de: dantes in Rata

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: GABRIELAGH in Prajituri

Incepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, mere...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit,...Citeste continuarea

Salata de paste cu legume

Postat de: GABRIELAGH in Fusilli

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet...Citeste continuarea

Salata de ton cu iaurt si seminte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Amestecati tonul cu legumele tocate, mustar si ulei. Sarati....Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu branza de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.  Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este...Citeste continuarea

Desert churros spanioli de casa

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.  Se amestecă bine cu o lingură...Citeste continuarea

Rosii umplute cu sardine

Postat de: ctlina in Peste

Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Mod de preparare: Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul....Citeste continuarea

Desert Frankenstein treats

Postat de: caroline in Dulciuri

Inainte de a incepe trebuie sa avem pregatite pe masa de lucru toate cele necesare deoarece trebuie lucrat repede.  Incepem prin a marunti ciocolata si a o topi. Punem ciocolata topita...Citeste continuarea

Rulada din sunculita umpluta cu...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...Citeste continuarea

Izmir köftesi - chiftele turcesti...

Postat de: eumimi in Oaie

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti....Citeste continuarea

Desert Nutella French Rolls

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor...Citeste continuarea

Frigarui de octombrie

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Va recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu...Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu pere...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...Citeste continuarea

Gem de gutui, cu scortisoara si...

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea

Salata de toamna cu dovleac copt

Postat de: amalia01 in Salate

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata,...Citeste continuarea

Zacusca de ghebe

Postat de: vasimur in Zacusca

Se spală ardeii și gogoșarii iar după ce se coc, se pun într-un vas acoperit cu capac și se lasă puțin (acest lucru va face ca pielița să se poată îndepărta mult mai...Citeste continuarea

Supa de dovleac

Postat de: dantes in Supe

Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se...Citeste continuarea

Crema de mazare cu hribi

Postat de: simona72 in Supe

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de...

Postat de: VanessaAli in Torturi

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce...Citeste continuarea

Desert napolitane

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.     Dupa...Citeste continuarea

Crenvusti de pui

Postat de: momo121 in Pui

  Tocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena.    ...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carne

 Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare.   Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de...Citeste continuarea

Varza cu afumatura si sorici

Postat de: mihaelar63 in Porc

Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...Citeste continuarea

Frigarui de creveti si scoici Saint...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...Citeste continuarea

Aperitiv pogacele unguresti cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si...Citeste continuarea

Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul...Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur...

Postat de: mosuletulene in Vita

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Mixam zaharul cu laptele si esenta. Apoi adaugam zaharul vanilat si uleiul. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Dupa rasturnam treptat faina peste compozitia de lapte,...Citeste continuarea

Muschi de porc a la Costel

Postat de: Leontina_Costel1970 in Porc

Feliile de muschi se asaza in tava, se presara sare si piper, se pun cele 2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 20 min. Separat se...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci pleurotus

Postat de: Leontina_Costel1970 in Ciorbe

Legumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se...Citeste continuarea