Briose de sarbatoare

de Ancutsa in , 25 Noi 2018 | 3395 vizualizari

 

În week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată, frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 150 ml ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri făină,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 1 portocală;
  • Fulgi de nea din zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de sarbatoare:

 

 

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata neagră, se amestecă până se topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

Separat, se bate frişca lichidă, pentru decor.

Asamblare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată, apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

Timp de coacere: aprox 15-20 min fiecare tavă

Timp de pregătire: 40min

Porţii: 16

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/briose-de-sarbatoare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios