Desert strudel cu mere, nuci si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2018 | 3814 vizualizari

 

Stiti ca-mi place acest desert !
Merele sunt rase si gatite in compot .
Am folosit un aluat foietaj cumparat, il puteti face de casa daca aveti timp.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/strudel-cu-mere-nuci-si-fistic.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 3 mere frumoase
  • 50 g de zahar
  • 20 g de unt (al meu era sarat)
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri de fistic
  • 2 linguri de miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere, nuci si fistic:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi daca este rotund.

Taiati-l in 2 fasii egale.

Puneti merele racite in lungime in mijlocul fiecarei fasii. Puneti deasupra fisticul si nuca.

Formati un rulou lung din fiecare banda. Puneti-le pe o hartie de copt sau din silicon (partea neteda si frumoasa in sus).

Coaceti la cuptorul incins la 200 °C timp de 25 de minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere, nuci si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]