A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancarica de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati  pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor cu legume

Postat de: Marius_biker in Porc

Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper. Intr-un vas, se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, apoi bucata de carne. Se da la cuptor 2 ore. Dupa 2 ore, se intoarce pe cealalta...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se...Citeste continuarea

Desert clatite Choco Kebab

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu scarita de...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...Citeste continuarea

Snitel sarbesc cu Kajmak /...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu feta/...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea

Desert placinta greceasca cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de: RODIMUR in Porc

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

 Ceapa se taie in bucati marisoare, se caleste in ulei. Se taie in cuburi dovleacul, telina, patrunjelul si se pun peste ceapa. Se adauga supa si usturoiul, o lingurita de sare si putin...Citeste continuarea

Desert cozonac impletit cu nuca

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Maia:  200 ml lapte se infierbanta pana aproape de fierbere, adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin. Drojdia se amesteca cu o...Citeste continuarea

Ciorba de curcan, cu taitei

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....Citeste continuarea

Desert fursecuri nuci

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat. Formam bilute de aluat pe masura formelor din presa. Coacem cojile de nuci, pe care apoi va trebui sa le curatam de plusul de aluat...Citeste continuarea

Desert fursecuri piersicute

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Aluat: Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la...Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, alune de padure...

Postat de: simona72 in Torturi

Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu varza murata...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de: RODIMUR in Paste

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu carnati si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu...Citeste continuarea

Desert tort Valentine’s Day

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o...Citeste continuarea

Desert inimioare de susan

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu afumatura, la...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase...Citeste continuarea

Desert tort egiptean

Postat de: Geanina87 in Torturi

Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...Citeste continuarea

Pulpe de curcan la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...

Postat de: vasimur in Pui

Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem...Citeste continuarea

Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu usturoi

Postat de: sufletista in Peste

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea

Aperitiv betisoare si scandurele de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...Citeste continuarea

Felii de cartofi dulci cu crema de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea

Iepure cu cartofi la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...Citeste continuarea

Chiftelute din legume

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Broccoli se spala bine, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se adauga si o ceapa alba curata. Cand sunt fierte se scot intr-un castron, zeama se lasa...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu napolitane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele,...Citeste continuarea

Ridichi murate

Postat de: Ina in Muraturi

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.   Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si ciocolata

Postat de: claudiaO in Prajituri

Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...Citeste continuarea

Pui Shanghai cu sos iute

Postat de: aromearomate1 in Pui

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste  jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu cafea

Postat de: claudiaO in Prajituri

Ouăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm...Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare. Se adaugă ”în ploaie” făina...Citeste continuarea

Coaste fierte in bere

Postat de: oanapl in Porc

Pui coastele într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și...Citeste continuarea

Perisoare in sos de smantana

Postat de: RODIMUR in Porc

Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de vita

Postat de: oanapl in Lasagna

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle cu un praf de sare și cu zahărul măcinat. Adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și omogenizezi. Adaugi făina și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de...Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Postat de: oanapl in Paste

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ardei, morcovi si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt...Citeste continuarea

Budinca cu chia

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Punem intr-un vas care se poate inchide ermetic, se poate folosi si un borcan, semintele de chia, cacaua, zaharul si vanilia, adaugam laptele de migdale. Amestecam bine pana obtinem un amestec...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]