Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancarica de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu legume
Postat de: Marius_biker in PorcCarnea se spala, apoi se da cu sare si piper. Intr-un vas, se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, apoi bucata de carne. Se da la cuptor 2 ore. Dupa 2 ore, se intoarce pe cealalta...Citeste continuarea
Paste cu carne de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PasteCum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se...Citeste continuarea
Desert clatite Choco Kebab
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu scarita de...
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...Citeste continuarea
Snitel sarbesc cu Kajmak /...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper...Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu feta/...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriAmestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea
Desert placinta greceasca cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriFoile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de...
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiAlbusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Perisoare cu cus-cus, in sos tomat
Postat de: RODIMUR in PorcSe fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: Veronica22 in Supe/CiorbeCeapa se taie in bucati marisoare, se caleste in ulei. Se taie in cuburi dovleacul, telina, patrunjelul si se pun peste ceapa. Se adauga supa si usturoiul, o lingurita de sare si putin...Citeste continuarea
Desert cozonac impletit cu nuca
Postat de: Veronica22 in DulciuriMaia: 200 ml lapte se infierbanta pana aproape de fierbere, adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin. Drojdia se amesteca cu o...Citeste continuarea
Ciorba de curcan, cu taitei
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....Citeste continuarea
Desert fursecuri nuci
Postat de: Veronica22 in DulciuriDin ingrediente se framanta un aluat bine lucrat. Formam bilute de aluat pe masura formelor din presa. Coacem cojile de nuci, pe care apoi va trebui sa le curatam de plusul de aluat...Citeste continuarea
Desert fursecuri piersicute
Postat de: Veronica22 in DulciuriAluat: Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti, alune de padure...
Postat de: simona72 in TorturiPrima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu varza murata...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci si afumatura
Postat de: RODIMUR in PasteAfumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu carnati si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu...Citeste continuarea
Desert tort Valentine’s Day
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o...Citeste continuarea
Desert inimioare de susan
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriRupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu afumatura, la...
Postat de: RODIMUR in PorcCartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase...Citeste continuarea
Desert tort egiptean
Postat de: Geanina87 in TorturiBlatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de portocale
Postat de: sufletista in TorturiBlat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...Citeste continuarea
Pulpe de curcan la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si...
Postat de: vasimur in PuiCu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem...Citeste continuarea
Gribon (os de porc) afumat la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIn tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii cu usturoi
Postat de: sufletista in PestePestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea
Aperitiv betisoare si scandurele de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...Citeste continuarea
Felii de cartofi dulci cu crema de...
Postat de: ladydi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea
Iepure cu cartofi la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...Citeste continuarea
Chiftelute din legume
Postat de: xana in Mancaruri de legumeDovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....Citeste continuarea
Supa crema de broccoli si ceapa
Postat de: gurita_ta2005 in SupeBroccoli se spala bine, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se adauga si o ceapa alba curata. Cand sunt fierte se scot intr-un castron, zeama se lasa...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu napolitane
Postat de: sufletista in DulciuriCu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele,...Citeste continuarea
Ridichi murate
Postat de: Ina in MuraturiDupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare. Punem feliile de ridichi in borcan, iar printre ele punem si cateii de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si ciocolata
Postat de: claudiaO in PrajituriPentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...Citeste continuarea
Pui Shanghai cu sos iute
Postat de: aromearomate1 in PuiSe taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu cafea
Postat de: claudiaO in PrajituriOuăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm...Citeste continuarea
Friptura de porc - dupa model...
Postat de: mihaelar63 in PorcSe curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare. Se adaugă ”în ploaie” făina...Citeste continuarea
Coaste fierte in bere
Postat de: oanapl in PorcPui coastele într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și...Citeste continuarea
Perisoare in sos de smantana
Postat de: RODIMUR in PorcPentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita
Postat de: oanapl in LasagnaToci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...Citeste continuarea
Desert briose cu banane
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouăle cu un praf de sare și cu zahărul măcinat. Adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și omogenizezi. Adaugi făina și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de...Citeste continuarea
Ravioli cu ciuperci si afumatura
Postat de: oanapl in PasteTaie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ardei, morcovi si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAmesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt...Citeste continuarea
Budinca cu chia
Postat de: dantes in Vegan / Raw veganPunem intr-un vas care se poate inchide ermetic, se poate folosi si un borcan, semintele de chia, cacaua, zaharul si vanilia, adaugam laptele de migdale. Amestecam bine pana obtinem un amestec...Citeste continuarea