Desert Tiramisu la pahar

de ela in Dulciuri, 3 Mai 2019 | 2768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr piscoturi
  • 200ml smantana pentru frisca+
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 2 linguri lapte+
  • 1 plic zahar vanilat 2albusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 1 praf de sare
  • 1 cana mare cafea tare+
  • esenta rom+
  • esenta cherry esenta rom esenta cherry brandy(coniac)
  • cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu la pahar:

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca.
Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste zaharul.Adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe, dar nu mult ca o stricam.
Smantana pentru frisca (daca folosim frisca indulcita nu mai folosim zahar) o batem cu zaharul pana se intareste.
Albusurile le batem cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Peste crema de galbenusuri adaugam treptat albusurile si amestecam usor cu o paleta de sus in jos, fara graba, pana ce compozitia este omogena. Apoi adaugam tot treptat si cu grija frisca.
Taiem bucati mai mici piscoturile  si le trecem rapid prin cafeaua amestecata cu esenta de rom si de cherry dupa gust. Nu le lasam in cafea sa se inmoaie.
Asamblam paharele, un rand de piscoturi, unul de crema. Terminam cu crema si presaram deasupra cacaua.
PS. Eu am ornat cu 200 ml frisca batuta si apoi am presarat cacaua si am pus piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine