Vinovata este Laura si reteta ei de macrou in sos de rosii cu masline.
Va spun cu toata sinceritatea ca este o mancarica delicioasa gatita in timp record! :X
Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba).
Spalam ceapa si o tocam marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si pe acestea; eu am avut congelate si le-am folosit direct in mancare, fara a le decongela in prealabil.
In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune turnam 3-4 linguri cu ulei si punem ceapa tocata.
Conectam la curent Crock-Pot-ul, apasam tasta Brown/Saute fixand timpul la 10 minute si apasam tasta START.
Cand ceapa incepe sa se caleasca, adaugam rosiile cherry, maslinele si rondelele de peste. Intoarcem pestele pe ambele parti si cand incepe sa se rumeneasca. adaugam in vas bulionul, apa si condimentam usor cu sare si piper.
Punem capacul si-l fixam pe pozitia inchis verificand ca si supapa de abur sa fie inchisa. Apasam tasta Meat/Stew , setam presiunea pe Low iar timpul pe 10 minute si pornim aparatul apasand butonul START.
Cand timpul de gatire s-a terminat deconectam aparatul de la retea si eliberam aburii prin ridicarea cu grija a supapei . Cand presiunile s-au egalizat ridicam capacul si decoram pestele gatit cu patrunjel verde.
Consistenta pestelui si a sosului sunt perfecte iar gustul delicios.
1
Daca bulionul este suficient de lichid, apa adaugata poate fi in cantitate mai mica. Va veti da seama in momentul gatirii de cantitatea de apa necesara.
2
Se poate folosi orice tip de peste, dar e de preferat sa aiba mai putine oase.