Desert briose (cupcakes) cu buttercream

de AndreeaGiurgea14 in Dulciuri, 3 Mai 2019 | 2255 vizualizari

 

Iata prima mea reteta pe care o introduc pe acest site. Ma tineam demult sa fac aceste briose decorate in stil american, si in sfarsit le-am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
  • Pentru buttercream:
  • 200 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 360 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de frisca lichida
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose (cupcakes) cu buttercream:

Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Mixul format se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade C si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!

Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.

In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:

Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se spumeaza cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.

Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.

Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!

Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

mixati foarte bine compozitia de buttercream inainte de a decora

2

pentru o compozitia mai densa, adaugati zahar pudra

3

pentru o compozitie mai lichida si pufoasa, adaugati frisca lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose (cupcakes) cu buttercream" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

-Licurici- 1

06.05.2019, 09:30

Foarte frumoase!

AndreeaGiurgea14 1

06.05.2019, 10:13

Multumesc fetelor <3 intradevar, dimineata la cafea sunt ceva de vis, dar si seara alaturi de un ceai!

dantes 1

08.05.2019, 10:57

Frumoase si gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant