A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chiftelute din orez si cartofi cu...

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa...Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata. Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina. Se incorporeaza bine si se adauga uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Ora 12

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca...Citeste continuarea

Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore...Citeste continuarea

Supa crema de fasole fava uscata /...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l-...Citeste continuarea

Sarmale de post cu praz si ciuperci

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile...Citeste continuarea

Aperitiv melcisori din foietaj cu...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de...Citeste continuarea

Cascaval pana cu garnitura de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se taie cașcavalul în felii mai grosuțe. Se dă fiecare felie prin făină, prin oul bătut bine și prin pesmet, apoi iar prin făină, ou, pesmet. Se prăjesc feliile de...Citeste continuarea

Chifelute de legume

Postat de: ravanna in Mancare copii

Se curata legumele de coaja. Incepem si dam cartoful pe razatoare si il stoarcem de amidon. Peste dam morcovul pe razatoare, stoarcem usturoiul si adaugam ceapa taiata solzisori, iar apoi taiata...Citeste continuarea

Pateu vegetal de linte

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru blatul marmorat, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Mixăm albușurile spumă presărate cu...Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...Citeste continuarea

Desert tort M

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se...Citeste continuarea

Mancare de urzici (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe.  Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot,...Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Mai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand...Citeste continuarea

Placinte cu varza

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins,...Citeste continuarea

Desert chec aromat de post

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata. Se toarna...Citeste continuarea

Chiftele de post cu naut si conopida

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Punem conopida la fiert in apa cu sare, dupa care o lasam la scurs pana se racoreste putin. Separat blenduim nautul scurs cu ceapa si usturoiul. Blenduim si conopida. Peste ingredientele...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu fructe de...

Postat de: TAB1TA in Torturi

Blat: Toate ingredientele (pentru blat) trebuie sa fie la temperatura camerei. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator am pus margarina si am inceput sa...Citeste continuarea

Chutney de mere si pere

Postat de: Xandrinne in Sosuri

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa...Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de: MotanLaOale in Piine

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Noodels cu varza calita

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea

Desert tort de post

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....Citeste continuarea

Desert piure de mere coapte, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun. Se presară zahăr...Citeste continuarea

Pasta de avocado cu migdale-reteta...

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se curata fructul de avocado, se scoate samburele si se pun bucatile de avocado la mixat, se adauga migdale, ceapa, usturoiul, uleiul de masline, sare si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu chimen si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

  Blatul :    Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .    Albusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu zacusca

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Ungem fiecare felie de paine cu unt moale. Peste unt intindem un strat subtire de zacusca de vinete. Peste zacusca presaram din belsug cascaval ras. Asezam feliile intr-o tava in care am...Citeste continuarea

Copanele de pui invelite in bacon,...

Postat de: vasimur in Pui

Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.  Spălăm bine...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu avocado

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am fiert ouale, le-am decojit si le-am taiat pe jumatate. Am pasat avocado, am adaugat peste el putina zeama de lamaie. Peste avocado pasat am adaugat galbenusurile fierte, o ceapa rosie mica...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu arahide...

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si...Citeste continuarea

Migdale glasate

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure.  Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu vanilie si...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...Citeste continuarea

Desert clatite cu gem de caise si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când...Citeste continuarea

Ciuperci cu omleta

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu tarhon

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Pieptul de pui se spala . Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi . Tot acum...Citeste continuarea

Supa crema de sparanghel

Postat de: andaoana in Supe

Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece. Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede. Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa...Citeste continuarea

Desert tort simplu

Postat de: dantes in Torturi

Blatul Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu pudra de...

Postat de: merisor67 in Vegan / Raw vegan

Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste. Adăugăm și uleiul de cocos, un praf...Citeste continuarea

Supa de legume, cu crutoane

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se...Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si...Citeste continuarea

Tocanita cu ciuperci si legume

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Mai intai curatam si spalam usturoiul, ceapa si le tocam. Apoi curatam, spalam si taiem cubulete cartofii. Intr-o oala, punem putin ulei la incins si calim usturoiul. Apoi adaugam ceapa si...Citeste continuarea

Varza calita cu mamaliga

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune...Citeste continuarea

Desert muffins cu afine si glazura...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol spargeti ouale, puneti zaharul, sarea si mixati pana isi dubleaza volumul. Incoprorati uleiul, apoi smantana si vanilia. Cerneti faina, incepeti sa o incorporati treptat. Adaugati...Citeste continuarea

Papanasi din gris

Postat de: Reli_B in Mancare copii

Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in...Citeste continuarea

Ciorba de pipote cu orez

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar...Citeste continuarea

Desert Mars cake

Postat de: caroline in Dulciuri

Mars cake este un dulce usor si rapid. Taiem bucati batoanele Mars si le topim impreuna cu untul. Amestecam bine. Punem orezul intr-un bol si turnam amestecul de unt si Mars peste orez....Citeste continuarea

Slanina fiarta in moare cu piper si...

Postat de: MotanLaOale in Mezel de casa

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Eu...Citeste continuarea

Ardei umpluti inveliti in aluat

Postat de: dantes in Porc

Prima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]