Salata de legume la cuptor cu cous-cous

de cristeena20 in Salate, 30 Mai 2019 | 2589 vizualizari

 

Vara cand vine caldura mancarea mea preferata e salata. Salata asta e un acompaniament ideal pentru preparate de carne sau se poate manca doar asa-e delicioasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de cous-sous instant
  • 1/2 cana apa clocotita
  • putin delikat
  • sare, piper alb macinat
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • putin suc de lamaie
  • busuioc proaspat
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 cartof dulce
  • 1 vanata mai mica (sau 1/2 mare)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume la cuptor cu cous-cous:

Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . 

Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem cuburi; stropim cu ulei de masline, sare, piper alb . Eu am amestecat si cu putin rozmarin proaspat; Intr-o tava mare punem hartie de copt si aranjam legumele, rasfirate una cate una in tava si dam la cuptorul incins la 200 grade. Se coc pana cartofii devin copti-cam 15 minute maxim. 

Le scoatem si amestecam cu cous-cousul, temperam cu ulei de masline, sare la nevoie si otet balsamic; apoi cu suc de lameie dupa gust. La final adaugam frunze proaspete de busuioc.

Servim rece sau calda, dupa preferinta . 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si o conserva de ton .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la cuptor cu cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu maioneza