Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert chec cu lamaie si iaurt
Postat de: MarianaIonita in PrajituriIncalzeste cuptorul, unge 2 tavi mici de chec cu unt si tapeteaza-le cu hartie pergament. Amesteca albusurile cu zaharul, bine pana devin unalb stralucitor, adauga galbenusurile unul cate unul...Citeste continuarea
Peste prajit in crusta de aluat cu...
Postat de: simona72 in PestePestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...Citeste continuarea
Salata cu scoici, rucola, morcov si...
Postat de: mihaelar63 in SalateRucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala . Taiati rosiile in doua . Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala . Se aseaza frunzele de rucola pe...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: CretuValentina in PorcPunem pâinea în apă să se înmoaie, după ce s-a înmuiat, o stoarcem bine și o punem peste carne. Punem și usturoiul pisat, sare, piperul continentele, oul usturoiul...Citeste continuarea
Desert prajitura Krem a la krem cu...
Postat de: ela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: gaby_d in TorturiPregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de...Citeste continuarea
Desert brownie cu ciocolata si banane
Postat de: cristeena20 in PrajituriBatem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia; Separat amestecam ingredientele uscate:...Citeste continuarea
Salata de legume la cuptor cu...
Postat de: cristeena20 in SalatePregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari;...Citeste continuarea
Jumari cu boia si ceapa -la...
Postat de: mihaelar63 in PorcGrasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...Citeste continuarea
Salau in stil marocan -nr. 1400
Postat de: mihaelar63 in SalauBucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu leurda
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul. Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust. Tocam verdeata si adaugam in tava....Citeste continuarea
Chifle cu leurda si masline
Postat de: sufletista in PiineFaina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen....Citeste continuarea
Pogacele cu jumari si leurda
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...Citeste continuarea
Chiftele de vita marinate in sos de...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele se spala , se curata si se taie bucati . Cu ajutorul robotului...Citeste continuarea
Paine cu secara si chimen
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pregatesc ingredientele . Se masoara cantitatile de faina si de apa . Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine ....Citeste continuarea
Omleta din ou de strut
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu merdenchi si...
Postat de: panacris in PrajituriSe curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;) cca. 10 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriÎncingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt. Într-un bol pui făina cernută...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu carne de porc,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu rubarba
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...Citeste continuarea
Lapți de stiuca pane
Postat de: panacris in PestePeste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea
Desert tarta Raffaello
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeAm spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea
Sparanghel cu jambon la cuptor si ou
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFirele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram...Citeste continuarea
Omleta cu sparanghel si jabon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp...Citeste continuarea
Paella cu fructe de mare
Postat de: oanapl in Fructe de mareÎntr-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiSpalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...Citeste continuarea
Chipsuri de radacinoase
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeTaie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; Pune-le intr-un castron...Citeste continuarea
Desert bezele cu crema de lamaie
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...Citeste continuarea
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei
Postat de: sufletista in FicatFicateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Desert tort 28 a lui Mai
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...Citeste continuarea
Desert tort cu trandafiri, amaretto...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă...Citeste continuarea
Paine naan
Postat de: licurici_lra in PiineFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga...Citeste continuarea
Burger vegetarian
Postat de: licurici_lra in Vegan / Raw veganTotul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece. Se pun...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si crema...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...Citeste continuarea
Reteta sanatoasa de Mancare de...
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postPreparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt....Citeste continuarea
Salata de ridichi cu branza...
Postat de: ctlina in SalateAmestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri....Citeste continuarea
Desert chec bicolor
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati...Citeste continuarea
Peste alb cu crema de dovlecei
Postat de: ctlina in PesteSpalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si...Citeste continuarea
Obraji de porc in sos de cidru
Postat de: ctlina in PorcCuratati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...Citeste continuarea
Desert briose cu afine
Postat de: licurici_lra in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina...Citeste continuarea
Cartofi dulci in crusta de mustar...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...Citeste continuarea
Desert tarta normanda cu mere
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă...Citeste continuarea
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza, merisoare,...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...Citeste continuarea
Desert trandafirasi in foietaj
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate...Citeste continuarea
Desert gogosi rapide
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: lucy2002 in TorturiPunem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...Citeste continuarea