A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert chec cu lamaie si iaurt

Postat de: MarianaIonita in Prajituri

Incalzeste cuptorul, unge 2 tavi mici de chec cu unt si tapeteaza-le cu hartie pergament. Amesteca albusurile cu zaharul, bine pana devin unalb stralucitor, adauga galbenusurile unul cate unul...Citeste continuarea

Peste prajit in crusta de aluat cu...

Postat de: simona72 in Peste

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...Citeste continuarea

Salata cu scoici, rucola, morcov si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala . Taiati rosiile in doua . Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala . Se aseaza frunzele de rucola pe...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: CretuValentina in Porc

Punem pâinea în apă să se înmoaie, după ce s-a înmuiat, o stoarcem bine și o punem peste carne. Punem și usturoiul pisat, sare, piperul continentele, oul usturoiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Krem a la krem cu...

Postat de: ela in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: gaby_d in Torturi

Pregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de...Citeste continuarea

Desert brownie cu ciocolata si banane

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Batem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia;  Separat amestecam ingredientele uscate:...Citeste continuarea

Salata de legume la cuptor cu...

Postat de: cristeena20 in Salate

Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie .  Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari;...Citeste continuarea

Jumari cu boia si ceapa -la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...Citeste continuarea

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de: mihaelar63 in Salau

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu leurda

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul. Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust. Tocam verdeata si adaugam in tava....Citeste continuarea

Chifle cu leurda si masline

Postat de: sufletista in Piine

Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen....Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...Citeste continuarea

Chiftele de vita marinate in sos de...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele se spala , se curata si se taie bucati . Cu ajutorul robotului...Citeste continuarea

Paine cu secara si chimen

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se pregatesc ingredientele . Se masoara cantitatile de faina si de apa . Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul  de rapita in cuva masinii de paine ....Citeste continuarea

Omleta din ou de strut

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

  Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu merdenchi si...

Postat de: panacris in Prajituri

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;)  cca. 10 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt.  Într-un bol pui făina cernută...Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu rubarba

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie...Citeste continuarea

Lapți de stiuca pane

Postat de: panacris in Peste

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea

Sparanghel cu jambon la cuptor si ou

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Firele de sparanghel decongelate la temperatura camerei le infasuram cu cate o felie de jambon. Le asezam intr-o tava unsa cu unt,untul ramas il taiem cubulete si il adaugam in tava si presaram...Citeste continuarea

Omleta cu sparanghel si jabon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp...Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...Citeste continuarea

Chipsuri de radacinoase

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;  Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;  Pune-le intr-un castron...Citeste continuarea

Desert bezele cu crema de lamaie

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai...Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...Citeste continuarea

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri, amaretto...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă...Citeste continuarea

Paine naan

Postat de: licurici_lra in Piine

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga...Citeste continuarea

Burger vegetarian

Postat de: licurici_lra in Vegan / Raw vegan

Totul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece. Se pun...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si crema...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...Citeste continuarea

Reteta sanatoasa de Mancare de...

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Preparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt....Citeste continuarea

Salata de ridichi cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

  Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu crema 'tarama', sare si piper. Curatati oul de coaja si tocati-l marunt. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri....Citeste continuarea

Desert chec bicolor

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati...Citeste continuarea

Peste alb cu crema de dovlecei

Postat de: ctlina in Peste

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii. Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita. Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare. Acoperiti si...Citeste continuarea

Obraji de porc in sos de cidru

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o...Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina...Citeste continuarea

Cartofi dulci in crusta de mustar...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...Citeste continuarea

Desert tarta normanda cu mere

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă...Citeste continuarea

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, merisoare,...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...Citeste continuarea

Desert trandafirasi in foietaj

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate...Citeste continuarea

Desert gogosi rapide

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: lucy2002 in Torturi

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]