Desert la pahar cu crema caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 1 Oct 2019 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200-220 g biscuiti cu cacao (maruntiti, asa i-am cumparat)
  • 100 g unt
  • Crema caramel:
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 varf cutit sare
  • 50 g unt
  • Ornat:
  • 1/2 baton ciocolata cu caramel si arahide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu crema caramel:

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.

Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc, adaugati putin cate putin, laptele cu amidonul si amestecati. Puneti din nou pe aragaz, adaugati putina sare si fierbeti 10-15 minute (la inceput la foc mic, pana se dizolva caramelul, iar apoi la foc mai mare, amestecand in tot acest timp).

Se pune crema in fiecare pahar (puteti pune cate o lingura in fiecare, apoi adaugati restul in mod egal, pentru a avea aceeasi cantitate de crema). Se poate decora cu restul de biscuiti (cu unt topit) si jumatate din batonul de ciocolata maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel