A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sos georgian pentru carne

Postat de: sufletista in Sosuri

Spalam corcodusele, inlaturand frunzele si coditele. Punem intr-o oala 250 ml apa si corcodusele, le punem la fiert. Cand sunt fierte, le strecuram intr-o sita si cu o lingura, le pisam...Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu - o alta...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...Citeste continuarea

Focaccia cu faina de naut

Postat de: cristina1985 in Piine

Sarea se dizolva in 3 lg apa, iar drojdia se amesteca cu restul (de apa calda). Cele doua tipuri de faina se pun intr-un vas, peste care se toarna drojdia cu apa. Adaugati mierea, uleiul si...Citeste continuarea

Ciorba de praz, o varianta usor de...

Postat de: ancutsa in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de ciorba...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...Citeste continuarea

Creveti cu vin alb si usturoi,...

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.  Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: sufletista in Muraturi

Castravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...Citeste continuarea

Desert tort sah

Postat de: Geanina87 in Torturi

Blat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea

Ciuperci in stil asiatic

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...Citeste continuarea

Muschi de vita impletit la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...Citeste continuarea

Chiftelute pufoase cu carne de porc...

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem...Citeste continuarea

Peste umplut cu spanac

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul...Citeste continuarea

Mazare cu carne de vita

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste...Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de: mitinita in Pizza

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...Citeste continuarea

Tofu cu carne tocata si sos

Postat de: mitinita in Porc

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna...Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, de iepure si...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;)...Citeste continuarea

Fasole, banalitate cu gust

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: claudiaO in Porc

Mai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede cu mere

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se...Citeste continuarea

Desert rulouri cu ciocolata

Postat de: Meea in Dulciuri

Știu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat...Citeste continuarea

Salata cu carne si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Salate

Broccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie. Preparati un sos -dresing prin amestecare...Citeste continuarea

Parizer de casa - mai bun decat...

Postat de: Criss in Mezel de casa

Cum facem Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat Carnea se pune intr-o oala si se toarna peste ea 1 l apa. Se adauga foile de dafin si se pune la fiert. Cu ajutorul unei palete, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de...Citeste continuarea

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...Citeste continuarea

Paste Quatro Formaggi, arome si...

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene: Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu leustean

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se...Citeste continuarea

Tocanita de vinete

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine....Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: claudiaO in Salate

Bucatile de avocado le spalam, le stergem cu un prosop, apoi le taiem in doua ca sa eliminam samburele. Curatam coaja cu curatatorul de legume, apoi le taiem in bucatele potrivite. Rossile...Citeste continuarea

Salata de conopida cu rosii uscate...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila. Dupa...Citeste continuarea

Hummus arabesc

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Nautul este gata fiert, asa ca il scurgem de zema din conserva. Il punem intrun vas inalt, adaugam uleiul, ustuoiul, sare si piper si il blenduim bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam pasta...Citeste continuarea

File de peste la cuptor cu gogosari...

Postat de: lucy2002 in Peste

Ceapa curatata si spalata se taie julien si se pune intr-o cratita cu ulei la inmuiat ( nu prajit) Morcovul se taie felii subtiri. cand ceapa s-a inmuiat adaugam morcovii si lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

  Se spala ciupercile si se desprind coditele. Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava. Se aseaza ciupercile. Se taie sunculita taraneasca in...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu dovlecei in sos...

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min. Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Adaugam ficateii (pe care i-am...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi: Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine. Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele. Lichidul va capata culoarea...Citeste continuarea

Mere la borcan pentru iarna, fara...

Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / Gem

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si...Citeste continuarea

Desert biscuiti frantuzesti din...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula. Cu un pos subtire sau...Citeste continuarea

Friptura de muschiulet de porc...

Postat de: eumimi in Porc

Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Capetele le prindem cu scobitori si le punem in tava. Pregatim sosul: punem pasta...Citeste continuarea

Bomboane naturale cu curmale si nuci

Postat de: ctlina in Vegan / Raw vegan

Scoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte....Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu...Citeste continuarea

Pui cu unt de arahide la punga la...

Postat de: ctlina in Pui

Incalziti cuptorul la 170°C. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata. Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de...Citeste continuarea

Andive sotate cu morcovi si sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un...Citeste continuarea

Desert cu unt din mere si unt de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet....Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate ,...Citeste continuarea

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare ....Citeste continuarea

Desert inghetata cu caise

Postat de: dantes in Dulciuri

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu broccoli

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]